muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els símbols franquistes del monument del Port es guardaran en el museu local

L'esbucament del monòlit costarà uns 30.000 euros i és farà abans del Cap d'Any

84934

El monument franquista que presideix l'entrada del Port serà derruït en poc temps.


Els símbols franquistes com les fletxes o l'àguila del monument del Club Nàutic de Porto Cristo seran traslladats al museu municipal de Manacor abans de procedir a l'esbucament del monòlit.

Un cop esbucat, en el solar que ocupa ara el monument, es col·locarà una placa en record de totes aquelles víctimes que moriren durant la Guerra Civil.

El monument del Club Nàutic fou aixecat per tal de commemorar la victòria de les tropes del general Francisco Franco enfront de les tropes republicanes que desembarcaren a Porto Cristo a les ordres del capità Bayo, amb el lema «A los caídos por Dios y por España». La empresa Melchor Mascaró serà l'encarregada de dur a terme la demolició del monument. Aquestes obres tenen un pressupost de l'entorn dels 30.000 euros.

El regidor de l'Ajuntament de Manacor, Bernat Amer (AIPC), explicà que les feines d'esbucament del monument franquista es duran a terme, si no hi ha canvis de darrera hora, «aquesta setmana que ve o la següent».

L'acte d'esbucament del monument serà un esdeveniment històric, s'ha aixecat una gran expectació a la ciutat de Manacor i a la comarca. Poder tomar aquest monument del franquisme ha estat un camí ple de traves burocràtiques, ja que era propietat dels socis del Club Nàutic, que no hi van posar cap impediment i autoritzaren l'esbucament.

Amb la retirada d'aquest monument, hauran desaparegut els dos grans vestigis d'enaltiment del franquisme que quedaven en el municipi de Manacor, concretament ambdós situats al nucli de Porto Cristo, ja que els símbols franquistes que hi havia adossats a l'església dels Dolors de Manacor foren retirats el març del 2003.

L'altre monument de Porto Cristo que estava en la intersecció de l'avinguda dels Pins, fou destruït el passat mes de novembre. En aquest lloc, la retirada del monument posà en marxa un reforma integral de la plaça. La retirada dels monuments s'aprovà el febrer de 2003.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris