muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Cort tramita cent denúncies pel no compliment d'horaris al soterrament

Àlvaro Gijón a l'oposició municipal: «Què volen, que pengi el capatàs a una grua?»

85762

Araújo i Gijón «donaren explicacions» sobre la polèmica de les obres del tren i la demolició del pont.

PERE BOTA.

L'Ajuntament de Palma tramita un total de 98 denúncies ciutadanes relatives a l'incompliment dels horaris a les obres de construcció de l'estació intermodal de la plaça d'Espanya i de soterrament de les vies a Jacint Verdaguer. Així ho confirmà ahir el tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, hores després del ple extraordinari realitzat a instàncies de l'oposició per «exigir explicacions» a l'equip de Govern sobre els reiterats incompliments de l'acord del 29 de setembre passat.

Tot i que la regidora d'EU-EV, Marisol Fernández, comentà que fins l'1 de desembre sols s'havien iniciat 15 expedients per denúncies presentades els mesos de setembre, octubre i novembre, Gijón defensà l'actuació de la Policia Local perquè «actua en base a la legalitat». El tinent de batle atribuí les protestes dels veïns de Jacint Verdaguer pel renou de les obres al rebuig d'un projecte que no preveu un parc i acusà els grups municipals del PSOE, EU-EV i PSM d'haver convertit aquesta polèmica en una «batalla política». Al final, el responsable municipal es dirigí als portaveus municipals per demanar-los: «Què volen, que pengi el capataç de les obres a una grua?».

Fonts de la Conselleria d'Obres Públiques indicaren ahir que la consellera Margalida Isabel Cabrer havia donat «instruccions precises» a la concessionària de les obres de l'estació intermodal (zona 1), l'empresa Azvi, perquè compleixi la normativa, atès que hi ha una ordenança sobre renous i un acord del ple sobre horaris. L'advertència es fa extensiva també a FCC, responsable de les obres de soterrament de les vies.

Des del setembre passat, Cort limita la jornada de feina al parc de les Estacions i al corredor ferroviari entre les vuit del matí i les vuit del vespre. Tot i això, els veïns de Jacint Verdaguer registraren dimecres 45 noves denúncies per aquest fet.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris