algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

PP i PSIB encreuen retrets i escalfen la reunió de dilluns sobre l'Estatut

La representació territorial i el finançament centren la polèmica


El contingut del futur Estatut d'Autonomia continua enfrontant PP i PSIB. A només dos dies de la reunió convocada per tal que els partits reactivin el procés de reforma, Francesc Antich i Joan Flaquer tornaren a evidenciar que l'acord serà complicat.

El secretari general dels socialistes advertí que el nombre de diputats que aporta cada illa «ha de ser una qüestió prèvia» a qualsevol negociació. Poc després, el portaveu del Govern i conseller de Turisme acusà el PSIB de cercar excuses per no asseure's a consensuar l'articulat de la norma marc autonòmica. Així les coses, l'esmentada reunió de dilluns es presenta més calenta del que en un principi calia preveure.

Quant a la representació territorial, Flaquer assegura que els populars estan disposats a parlar de tot. A més, el portaveu de l'Executiu aprofità per instar el PSIB a aclarir per què rebutgen incloure a l'Estatut una fórmula per millorar el sistema de finançament, «sobretot si altres comunitats -en referència a Catalunya- al final ho fan». Flaquer també demanà a Antich un posicionament sobre l'eventual creació del Consell de Formentera. En relació al finançament, el líder socialista considera que s'ha d'abordar de manera multilateral per part de totes les comunitats autònomes.

Pel que fa al Consell de Formentera, el PSIB-PSOE s'hi manifesta a favor «sempre que no rompi l'actual l'equilibri territorial i, per tant, sempre que no modifiqui el pes que té cadascuna de les Illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris