algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
12°

Autoritat Portuària negocia dilluns amb Iscomar el pagament del deute

Si no hi ha acord la naviliera haurà de retirar els vaixells del port

La naviliera Iscomar presentarà dilluns a l'Autoritat Portuària un pla de pagament dels 5'5 milions de deute que ha contret en concepte de taxes impagades.

En cas que no s'arribi a un acord entre la companyia i els responsables de la gestió de ports balears es mantindrà l'ordre de retirada de tots els vaixells d'Iscomar de les instal·lacions portuàries el dia 1 de gener.

El president de l'Autoritat Portuària, Joan Verger, afirmà ahir que no coneix encara els termes del pla de pagament que presentarà la naviliera. En tot cas, Verger declarà que estudiaran la viabilitat de la proposta d'Iscomar. No obstant això, afirmà de forma contundent que no es permetrà que una companyia mantengui un deute tan gran mentre les altres compleixen amb els seus pagaments.

La resta de navilieres que actuen als ports de les Illes fa mesos que pressionen perquè s'actuï davant d'aquest tracte diferenciador que rep Iscomar.

El conflicte arriba en un moment en què l'Autoritat Portuària ha fet públiques les importants inversions que realitzarà als ports Balears els propers anys i per les quals està previst un fort endeutament. Coincideix també amb l'anunci d'Iscomar d'una reestructuració en el seu model de comercialització, amb el qual vol oferir millors tarifes, preus més baixos, amb la gestió de vaixells més grans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris