muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Unió de Pagesos troba «històrica» la creació del gasoil agrari a baix preu

L'organització desconvoca la mobilització que tenia prevista per avui

El secretari general d'Unió de Pagesos, Biel Torrens, va considerar ahir que la creació d'un gasoli agrari, fruit de l'acord entre les entitats UPA i COAG i el Ministeri d'Agricultura, és «una fita històrica». Precisament, Unió de Pagesos està integrada dins COAG.

Torrens va recordar que «una reivindicació històrica nostra era que es creàs un gasoil professional amb un preu que no inclogués l'impost d'hidrocarburs i un IVA reduït al 7 per cent i, després de 20 anys demanant-lo, l'hem aconseguit».

A més, Torrens va recordar que l'acord inclou mesures fiscals per al 2006, 2007 i 2008 que afavoriran la recuperació del sector gràcies al retorn de l'impost d'hidrocarburs i a l'increment d'un punt de l'IVA dels productes agrícoles i de mig punt dels productes ramaders».

Igualment, el secretari general d'Unió de Pagesos es va mostrar satisfet per les deduccions fiscals que s'aplicaran en el 2006 i que oscil·laran entre el 10 i el 35 per cent, segons els conceptes.

A més, Torrens troba important que el Ministeri s'hagi compromès a afavorir l'extensió del consum de biocarburants, a crear un observatori de preus, a tirar endavant un pla de renovació de maquinària, i a impulsar l'eficiència energètica.

Davant aquest acord, el secretari d'organització dels pagesos va anunciar que la seva organització ha desconvocat la mobilització que estava prevista per avui «perquè les mesures acordades són estructurals i no estan pensades només per tapar forats». Igualment, Torrens va assegurar que «no entenc que altres organitzacions no s'alegrin de l'acord (en referència a Asaja, que no ha firmat l'acord) perquè tots els pagesos estan contents amb la creació d'un gasoil professional, una reivindicació històrica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris