algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Ministeri de Medi Ambient «arxiva» la protecció de la zona de les Fontanelles

El partió definitiu de Costes a la Platja de Palma permetrà fer l'aquari i un nou centre comercial

El Ministeri de Medi Ambient ha acordat excloure definitivament l'àrea de les Fontanelles de l'àmbit de domini públic martítimoterrestre. La decisió dóna llum verda a l'execució de l'aquàrium de la Platja de Palma -actualment en fase de construcció- i al desenvolupament d'un important centre comercial al mateix lloc.

L'Ajuntament de Palma ha conegut «extraoficialment» la resolució de la direcció general de Costes del Govern central sobre el nou partió del tram de costa de 2.786 metres de llargària de la zona de les Fontanelles. Així ho confirmà el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, qui valorà positivament la decisió de l'Estat. A pesar del retard de 10 mesos, la decisió atorgarà uns beneficis a Cort de 2 milions d'euros en concepte de llicències d'obres.

L'arxiu de partió de les Fontanelles afectava una superfície de 225.000 metres quadrats d'un total de 325.000 metres. A pesar d'això, Cort manté la idea de fer un parc natural a la zona per així preservar els valors ecològics de la zona.

A pesar dels beneficis que obtindrà Cort, i que «reinvertirà» en el consorici urbanístic per a la reforma integral de la Platja de Palma, De Santos es mostrà molt crític amb la decisió de Medi Ambient. Segons el responsable municipal, «es tracta d'una acció caciquista que ha mantingut aturat durant deu mesos la realització d'un important centre comercial. Qui els indemnitzarà per tot aquest temps perdut?». El tinent de balte d'Urbanisme manifestà que Cort mai havia considerat incompatible la protecció de l'àrea de les Fontanelles, a la zona de Can Pastilla, amb la realització d'aquests dos grans projectes urbanístics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris