nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els hospitals sociosanitaris inicien un servei per a pacients d'aïllament

Enguany foren fins a 138 els afectats pel bacteri estafilococ auri

Els hospitals sociosanitaris que pertanyen al complex hospitalari de Mallorca (Gesma) han posat en marxa un servei especial per humanitzar el tracte que reben els pacients que han d'estar en aïllament a causa d'una infecció provocada pel bacteri estafilococ auri.

Els pacients afectats per aquest bacteri, que ha desenvolupat una resistència a la gran majoria dels antibiòtics que es dispensen per combatre les infeccions per estafilococ, han de romandre en aïllament per un temps que sempre sol ser d'uns dos mesos. Aquestes infeccions han provocat durant aquest 2005 l'ingrés, amb el corresponent aïllament, d'un total de 79 pacients a l'hospital Joan March i de fins a 59 a l'Hospital General.

La directora d'Infermeria de Gesma, Concha Quiles, explicà que amb aquest servei es «pretén millorar la qualitat de vida d'aquests pacients, en la seva immensa majoria persones grans, mentre estan aïllats i fer que aquest temps sigui més bo de dur tant per ell com pels seus familiars».

«Per tot això, es facilita als malalts un llistat de llibres als que volen llegir, puzles, mots encreuats o el diari, i ens interessam per altres necessitats que tenen i que podem satisfer, per contribuir que l'aïllament no els afecti tant», explicà la cap d'Infermeria del complex hospitalari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris