algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Les obres de la carretera treuen a la llum restes humanes a la cova d'en Malaneu

Els ossos trobats a les excavacions podrien ser d'homes d'època posttalaiòtica

104578

A la cova d'en Malaneu, datada en època posttalaiòtica, és on s'han trobat les restes humanes.

A causa de les obres del desdoblament de la carrertera, al seu pas per Montuïri, en el quilòmetre 28, s'han fet excavacions als exteriors de la cova d'en Malaneu (coneguda també per altres com la cova de can Xorri) i s'ha tret a la llum la presència de restes humanes, en una cavitat o ossera adjacent a la cova situada a la zona que ha de ser destruïda per les obres del desdoblament.

Aquesta cova fou destruïda parcialment fa uns mesos a l'inici de les obres del desdoblament de la carretera. Llavors es procedí a l'excavació de tota la seva zona exterior, o millor, dit tota la zona per on ha de passar la nova carretera. En aquesta àrea hi havia l'edificació d'un habitatge modern que va ser destruït. En aquestes excavacions en l'entorn de la casa i en els seus fonaments no s'hi han trobat restes de gran vàlua, sols algunes peces de test que ara seran estudiades i catalogades.

A l'interior de la cova hi havia una zona que havia estat reutilitzada com a soll per als animals, i a la part posterior sembla que s'hi ha trobat una ossera amb restes humanes intactes. Ara per ara encara no han estat excavades, ja que s'han de presentar tots els permisos i els projectes corresponents per tal de procedir a l'excavació de la troballa, que molt probablement es dugui a terme durant les properes setmanes.

Cal recordar que aquesta cova, com altres que trobam en el terme de Montuïri, són coves d'enterrament de l'època posttalaiòtica, i que han estat reutilitzades durant anys per a diferents funcions.

Aquestes restes podrien ser les primeres humanes d'aquesta època trobades al terme, ja que tot i les nombroses excavacions que s'han fet al llarg dels anys al jaciment arqueològic de Son Fornés, no s'han trobat els llocs d'enterrament dels primitius montuïrers. El que sí sembla lògic és que aquestes restes siguin humanes perquè tot apunta en aquest sentit, ja que en l'època posttalaiòtica era habitual i normal enterrar en aquestes coves, tot i que fins ara no s'hi havien trobat restes, com sembla que és el cas d'ara. Així, aquesta troballa podria fer retardar algun temps en aquest tram les obres de desdoblament de la carretera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris