algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Pla per reintroduir la moixeta voltonera d'aquí a dos anys

El Govern i la Fundació del Voltor volen recuperar aquesta au

C. MORENO. Campanet.
La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre volen recuperar d'aquí a dos anys l'espècie de moixeta voltonera. D'aquesta manera, ahir el conseller de Medi Ambient, Jaume Font; el director general de Caça, Antonio Gómez; i el president de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre, Winfried Walter, explicaren que ja han elaborat el projecte per possibilitar que aquesta au, que s'extingí a Mallorca a finals de la dècada dels setanta, es reintrodueixi a Mallorca. En aquests moments, només hi ha una parella amb cria a la zona de Llevant.

El conseller Font explicà també que la Conselleria ha destinat al llarg d'aquest any 2005 un total de 80 mil euros entre ajudes directes i treballs duits a terme per l'Ibanat. D'aquesta manera, assenyalà que per al proper any la Conselleria apostarà per continuar ajudant la Fundació.

La biòloga de la Fundació per a la Conservació del Voltor Negre, Evelyn Tewes, explicà ahir que «aquest estudi ens serveix per confirmar si tenim les condicions idònies per fer front a les potencials amenaces en què es pot trobar la moixeta voltonera i el que es preveu és fer la reintroducció amb exemplars de Menorca». «Els primers anys tendrem uns exemplars en captivitat i després prepararem les condicions per alliberar-los», afegí. Entre els perills potencials, cal destacar els usos de verins, el possible abatiment d'exemplars per part de caçadors i els fils elèctrics.

Entre les actuacions que es duen a terme a la seu de la Fundació, a Son Pons de Campanet, destaca la preparació d'una exposició permanent sobre les accions de conservació d'espècies amenaçades de la Conselleria, ja que Son Pons és un espai força visitat per escoles, ciutadans i turistes.

D'altra banda, la Conselleria aquest any també ha ajudat la Fundació per impulsar la recuperació de 4 espècies de voltors a Europa. A més, es manté el programa de conservació del voltor negre a l'Illa, el qual ha permès que enguany hagin volat 7 polls de voltor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris