lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El tren inicia la reforma de les vies canviant les del túnel llarg

L'actuació s'inclou dins les millores compromeses amb el Govern

A partir del proper dilluns, el tren de Sóller interromprà tots els serveis en una aturada que s'allargarà fins al dia 24 de desembre. Passat festes, el tren tornarà aturar-se per continuar les obres. En l'aturada que comença dilluns, les reformes se centraran en el canvi d'uns 500 metres de via ferroviària a l'interior del túnel llarg. Les obres seran les primeres que afecten la infraestructura de la línia des que el Govern concedí a la companyia una pròrroga de 50 anys per a l'explotació.

Així, la companyia té previst continuar, ja sense aturar-se, la renovació dels 30 quilòmetres de les vies del ferrocarril com a part de les inversions que l'empresa es comprometé amb el Govern a dur a terme en els propers anys i que arribaran als 14 milions d'euros, la qual afectarà no només les vies sinó també altres infraestructures i material mòbil.

En l'aturada que començarà el 7 de gener, el servei serà interromput un mes per canviar les vies entre el pas a nivell de la carretera de Santa Maria i Palma. En aquest cas, la feina prioritària és la zona de Son Sardina, on existeixen interaccions amb les obres del metro, per la qual cosa s'han hagut de coordinar les actuacions. Segons fonts de l'empresa, en aquesta primera actuació dins del túnel llarg es treballarà en dos torns per dia amb un equip de 10 operaris de la companyia i 6 més d'una subcontractada.

Com ja es va informar, la direcció d'obra va a càrrec de tècnics de Metro Madrid, un fet que s'ha considerat molt positiu per part del Tren. En el cas concret d'aquesta actuació dins del túnel llarg, la reforma es veurà beneficiada per l'experiència d'aquesta empresa en solucionar els problemes generats per l'electròlisi del ferro de les vies que ocasiona la humitat en conjunció amb els corrents elèctrics. Segons Antoni Cifre, del tren de Sóller, «un tram de l'interior del túnel es trobava afectat per l'electròlisi, per la qual cosa aquesta actuació era urgent i l'experiència de Metro Madrid ens serà de gran utilitat per evitar el problema en el futur».

D'altra banda, el tren negocia actualment amb l'Associació dels Amics del Ferrocarril de Balears la recuperació de la locomotora dièseFerrotrade, la qual va cedir a aquesta entitat l'anterior direcció. L'empresa espera arribar a un acord per poder reincorporar la locomotora al servei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris