lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

EU-EV vol potenciar la participació ciutadana a través dels pressuposts

Amb un terç de la dotació de Dinamització Ciutadana «bastaria»

El grup municipal d'EU-EV considera que «s'ha de reconèixer el protagonisme de la societat civil i impulsar la participació ciutadana». Per aquest motiu, la coalició d'esquerres i verda proposa destinar un terç del pressupost de la Regidoria de Dinamització Ciutadana a subvencionar activitats d'interès general que desenvolupen la majoria de les entitats ciutadanes.

Emmarcades dins del pla estratègic «Un compromís pel canvi», dissenyat per Esquerra Unida i els Verds, es troben un grapat de propostes dirigides a fer de la nostra ciutat «una realitat més oberta i participativa». D'entrada, allò primer que proposen és la implementació de «processos participatius» en el disseny dels pressuposts de l'Ajuntament de Palma, alhora que un 30% dels recursos de Dinamització Ciutadana es destinin a potenciar l'associacionisme i els moviments veïnals.

Tanmateix, allò que més preocupa a la coalició d'esquerres i verda és «convertir els barris de Palma en l'àmbit fonamental de la participació». Alhora, el grup municipal d'EU-EV exigeix que Cort torni «a les entitats ciutadanes i als grups de l'oposició el dret a participar en els òrgans de gestió dels Organismes Autònoms i Empreses Municipals», dels quals han estat exclosos per l'actual equip de govern conservador, liderat per Catalina Cirer.

Les 4 mesures -processos de pressuposts participatius, un terç dels pressuposts per a la participació social, els barris com a àmbit essencial de participació i participació d'entitats ciutadanes i grups de l'oposició en els organismes i empreses municipals- tenen com a objectiu darrer fer que la societat civil torni a ser la protagonista exclusiva de la vida municipal.

En el conjunt de propostes que integren aquest document estratègic elaborat per EU-EV, la coalició també proposa la constitució de consells sectorials definits per àmbits d'interès, com és ara immigració, dona, cultura, salut, joventut i esports, entre d'altres. La idea és anar adquirint compromisos que propiciïn un canvi de govern a l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris