muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El poble estrenarà una escoleta de 200 places el proper setembre

La Sala treu el projecte a subhasta per un total d'1'1 milions d'euros

Campos tendrà a partir del proper curs escolar una de les escoletes més grans de la Part Forana. L'Ajuntament ha tret a subhasta el projecte de construcció de l'escoleta per un total d'1'1 milions d'euros, una quantitat que avançarà la Sala però que espera recuperar íntegrament o parcialment amb una subvenció que té sol·licitada a la Conselleria de Presidència.

L'escoleta serà construïda en els terrenys de l'antic Escorxador Municipal i tendrà capacitat per a 200 nins i nines. La regidora de Serveis Socials, Catalina Gelabert (PP), explicà que el nou centre per infants de 0 a 3 anys tendrà 11 aules, un espai de psicomotricitat, banys, vestidors, menjador i cuina, entre altres espais.

A més, Gelabert destacà que l'edifici rebrà molta il·luminació natural, estarà formada per una sola planta baixa, els patis seran coberts per resguardar els infants en cas de pluges i, amb aquesta finalitat, també s'ha previst fer una entrada coberta per a cotxes. L'edifici ha estat ideat per l'arquitecte municipal, i serà modern i adaptat a la nova normativa sobre escoletes.

Gelabert explicà que actualment la demanda de places al municipi és d'entre 80 i 90. «L'hem prevista de 200 places de cara al futur perquè no ens torni a quedar petita. Hem de tenir en compte que amb les promocions de pisos que es fan ara a Campos, hi vénen a viure molts de matrimonis joves per la qual cosa la demana també augmentarà», explicà Gelabert.

En aquest sentit, cal dir que quan s'estreni l'escoleta hi haurà un excedent de places, amb la qual cosa les aules s'aniran obrint de manera gradual a mesura que augmenti la demanda.

L'edifici de les Monges Franciscanes que acull ara l'escoleta s'ha quedat obsolet a pesar de les contínues i aïllades millores que cada any ha fet la Sala.

Les empreses interessades en construir el projecte de l'escoleta poden presentar les seves propostes a l'Ajuntament fins al proper 4 de gener.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris