muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Queixes dels veïns pels tremolors i pels cruis provocats pel pas del tren

Demanen que el comboi redueixi la gran velocitat que du quan entra dins el poble

Els veïns de les vies del tren de Santa Maria es queixen pels tremolors causats pel pas del comboi, que han provocat l'aparició de cruis a les seves cases. Per aquest motiu demanen que el comboi redueixi la velocitat en el moment d'entrar a Santa Maria, a fi de minimitzar-ne els efectes.

Un dels residents afectats, Miquel Vidal, conta que «fa devers dos anys canviaren les travesses de les vies per unes altres de formigó. Abans eren de fusta, que absorbeix els tremolors, però el formigó, encara que sigui més consistent i permeti que el tren vagi més aviat, accentua els tremolors a les cases pròximes», amb l'aparició subsegüent de clivelles.

Quetglas afirmà que «aquests cruis només surten a la part dels edificis més pròxima a la línia ferroviària i al meu pis per exemple, construït fa una trentena d'anys, no n'hi havien aparegut mai abans que canviassin les travesses».

Els veïns de la zona s'han dirigit unes quantes vegades a l'Ajuntament de la localitat per expresssar les seves queixes a la batlessa, Rosa Vich. La darrera vegada que Quetglas anà a la Sala, la primera edil li suggerí que recollís firmes per presentar una informació oficial a Serveis Ferroviaris de Mallorca -SFM- i per donar-los un marge de temps amb vista a possibles solucions.

«Si des dels Serveis Ferroviaris no ens ofereixen cap resposta, demanarem hora per poder parlar amb el seu gerent Rafel Pons», assegurà Rosa Vich. A continuació, declarà que «fa devers tres mesos ja vaig notificar les queixes dels residents a Pons, perquè aquest problema ja ve d'enfora».

La batlessa contà que, en una de les seves reunions amb Rafel Pons, li suggerí la instal·lació a Santa Maria del mateix sistema previst des de l'estació de Son Rullan fins a Palma. Vich explicà que «es tracta d'un mecanisme per amortir els tremolors i els renous produïts per les màquines». Per la seva banda, Rafel Pons contestà que «de moment aquest nou sistema encara s'està provant i si donàs un bon resultat s'aplicaria als altres municipis».

Una altra opció que ofereix la primera edil i que coincideix amb la dels veïns, és que els maquinistes redueixin la velocitat en entrar al poble.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris