nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Una quarta part dels xinesos de Palma viu al barri de Pere Garau

Aquesta població oriental creix amb tanta força com els seus comerços

Un de cada quatre xinesos que estan empadronats a Palma, el 26'6 per cent d'un total de 1.643, viu al barri de Pere Garau. Així ho recull un informe de l'Observatori Municipal de la Immigració que s'ha centrat a analitzar la colònia d'aquest gegant asiàtic que viu a Palma i que només a Pere Garau representa 437 persones.

Segons l'informe, la població xinesa resident a Palma presenta unes xifres molt baixes en relació a la resta de persones estrangeres empadronades. Tot i això, l'increment és important; si l'1 de gener del 2004 només figuraven al padró 1.213 xinesos, un any més tard ja n'hi apareixien 1.643. Això pot ser només el principi, ja que l'informe indica que existeixen grans desequilibris econòmics a la Xina que en forcen els habitants a emigrar.

A més de Pere Garau, la zona on s'han registrat més xinesos ha estat Bons Aires (que comprèn els carrers que envolten el de General Riera fins a la seu de S'Institut), i on viuen un 13%. Paral·lelament a aquest increment de població xinesa a Palma, el nombre de negocis regentats per aquesta colònia ha augmentat.

De fet, sols a la Seguretat Social hi ha més de 400 xinesos d'alta com a autònoms. Els sectors en què més estan penetrant els empresaris orientals són els de restauració i distribució de roba, productes de baix cost (a través de botigues de tot a 1 euro), i segons ha detectat Pimeco, també en el sector de la bijuteria i del moble. Igualment, han començat a obrir negocis d'altres serveis, com el de perruqueria i estètica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris