algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els veïns de Son Xigala, indignats pels atacs indiscriminats de «grafiters»

Aquests darrers dies s'han multiplicat les pintadas en parets, parcs, cabines i comptadors

Els aficionats als grafits tenen Son Xigala al punt de mira. Durant els darrers anys, els carrers d'aquesta barriada palmesana apareixen cada dia plens de pintades de tots els colors, i de totes les mides. Aquests darrers dies, aprofitant el pont de la Constitució, s'han multiplicat els actes vandàlics, cosa que ha provocat la indignació veïnal.

Son Xigala té dos parcs per a infants. El més gran s'ubica molt a prop de la urbanització d'Arabela. L'altre es troba devora el límit amb sa Vileta. Doncs bé, aquest darrer -inaugurat fa poc- ofereix un aspecte deplorable. Els vàndals s'han acarnisssat amb els tobogans i amb els jocs infantils. Hi han realitzat dibuixos, en els quals han inclòs frases, a més d'estampar-hi multitud de firmes. I, per si encara no bastàs, també han empastissat les escales, les parets i les columnes.

«És una vergonya que una cosa nova ja estigui així: des de l'Ajuntament hi haurien d'intervenir», manifestava una veïna que va cada dia al parc amb els seus fills. Molt a prop d'allà, al carrer del Sebel·lí, s'hi aixeca una construcció des de fa uns mesos. Les tanques de protecció han estat blanc dels aficionats als grafits i gairebé no en queda cap sense embrutar.

«Els qui fan això són joves que vénen per aquí de nit, amb les seves motos. Duen esprais, pinten i després se'n van», explicà un dels afectats, que una vegada cridà l'atenció a una colla sospitosa, amb resultats nuls. Al carrer del Mussol, devora el del Busqueret, s'hi acaba de construir un complex de luxe i al costat mateix de l'entrada de l'aparcament s'hi ha instal·lat una caseta, emprada també a tall de mural pels vàndals. Una dada significativa, que no ha passat desapercebuda a la Policia, és que moltes de les firmes i dels traços es repeteixen, la qual cosa suggereix que no són tants com sembla els implicats.

La Policia Local ja ha estat informada de la situació en aquests dos parcs i és previsible que hi incrementi la vigilància. «És curiós, però els dibuixants de grafits senten predilecció per les coses noves: es recreen deixant el seu segell en un edifici acabat d'estrenar. I es veu que Son Xigala, com que és una barriada jove, ha atret aquestes colles», opinà un agent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris