algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els casos de malalties de declaració obligatòria han disminuït enguany

Els infectats de varicel·la han baixat en més de 3.000 respecte al 2004

Les malalties de declaració obligatòria a les Balears han disminuït si comparam les dades provisionals de què disposa el servei d'epidemiologia de Salut Pública amb les presentades l'any 2004.

Així ho confirmà el cap del servei, Antoni Nicolau, per explicar que d'entre aquests mals qualcuns són gairebé testimonials, mentre que altres són molt coneguts per la població, com la parotiditis -galteres- de la qual enguany s'ha produït un brot important a Eivissa que ha provocat un augment de la seva incidència.

Així mateix, Nicolau afirmà que el nombre de casos de turberculosi ha baixat ja que, en contrast amb els 156 declarats l'any passat, per novembre del 2005 tan sols n'havien aparegut 103. Aquesta xifra torna a situar l'Arxipèlag per sota de la mitjana estatal en incidència de la malatia.

L'expert tornà a insitir que aquesta situació no té res a veure amb l'augment d'immigrants que arriben a Mallorca tot i les denúncies d'alguns sectors en aquest sentit, i deixà ben clar que es tracta de casos puntuals i comptats en una llista diferent.

Les dades del servei d'epidemiologia arriben a la unitat des de tots els centres de Salut, amb «una reserca activa que es fa des del nostre departament als diferents laboratoris i hospitals per poder tenir el registre més exacte possible», afirmà.

Respecte de la varicel·la, una malalatia típicament infantil, les dades són molt satisfactòries, ja que «el 2004 en passàrem allò que coneixem com un brot, que es produeix cada 4 o 5 anys i que fa que els 3.000 casos anuals s'incrementin d'una manera important: de fet, l'any passat se'n declararen més de 6.500».

Per acabar, explicà que la gastroenteritis encara no és una patologia de declaració obligatòria en l'àmbit estatal, si bé es vigilen els brots de diarrea infecciosa per poder detectar de manera indirecta possibles brots d'intoxicacions alimentàries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris