algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Quasi 141.000 persones ja s'han vacunat contra la grip enguany

La incidència de la malaltia encara és mínima en els hospitals

La campanya d'enguany de vacunació contra la grip es pot considerar com una de les que han registrat una participació més alta. De fet, ja són 140.660 les persones dels grups de risc que han acudit als centres de salut de les Balears a vacunar-se.

Per illes, a Mallorca han estat 116.500 i a Menorca 10.100, mentre que a Eivissa i Formentera la xifra és per ara de 13.975 persones.

De tota manera, la campanya encara no ha finalitzat, ja que per problemes de distribució dels antivirals, la Conselleria de Salut ha decidit ampliar-ne el termini fins a mitjan mes de desembre.

Fonts de l'Ib-Salut afirmaren que, fins i tot després del termini esmentat, encara es podran vacunar totes les persones dels grups de risc que ho desitgin. A més, explicaren que els ciutadans que, sense pertànyer a cap d'aquests grups, vulguin accedir a l'antiviral han d'anar al seu metge de capçalera perquè els en faci la recepta.

Les mateixes fonts revelaren que la incidència de la malaltia a l'Arxipèlag encara és molt baixa. De fet, la setmana passada l'índex era de 10'54 per cada 100.000 habitants, xifra que es considera d'allò més normal per aquestes dates.

Segons els experts, el moment amb més casos de grip al nostre arxipèlag correspon a la segona quinzena del mes de gener.

D'altra banda, aquesta baixa incidència de la malaltia fa que els hospitals públics de la Comunitat Autònoma mantinguin una ocupació mitjana del 80%.

Per centres, l'Hospital Universitari de Son Dureta, el centre de referència de les Balears, és el que registra una major ocupació, en concret del 87%. Quant al de la Fundació Son Llàtzer, la xifra és d'un 79% de la seva capacitat, mentre que a la Fundació Hospital de Manacor se situa en el 74 per cent.

Per acabar, l'Ib-Salut assenyalà que aquests dies les clíniques de Menorca i d'Eivissa tenen una ocupació més baixa que les de Mallorca. En qualsevol cas, es preveu que amb l'arribada del fred s'activin els plans de contingència que cada any es posen en marxa per pal·liar la saturació dels hospitals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris