nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El PP insta Socias a optar entre ser 'braç armat del PSOE' o dimitir

Ramis critica el discurs del delegat del Govern sobre la Constitució

El discurs que pronuncià dimarts Ramon Socias, amb motiu del 27è aniversari de la Constitució, encara genera reaccions en contra.

La indignació que provocaren les paraules del delegat del Govern en els dirigents del PP presents en l'homenatge a la Carta Magna, s'estengué a la seu dels «populars».

El portaveu de la formació, Miquel Ramis, acusà Socias de ser «el braç armat del PSOE» i li exigí que optàs entre exercir aquest paper o abandonar el seu càrrec actual. «Fins ara he intentat, per elegància, no ficar-me amb qui deté el càrrec que jo mateix vaig ocupar, però fins aquí hem arribat, i si Ramon Socias vol dedicar-se a la política que ho faci com a portaveu del seu partit, o que es presenti com a candidat i dimiteixi de delegat», comentava Ramis. Tanmateix, el portaveu del PP lamentà que en un acte institucional com el de l'homenatge a la Constitució, Socias «hagi mostrat tan poca alçada política».

A parer de Ramis, «davant la inoperància del PSIB», l'actual delegat del Govern central «està assumint el rol de cap de l'oposició, desviant-se d'aquelles que han de ser les seves funcions intitucionals». A continuació, assegurà que el Govern central utilitza les bones paraules per demostrar el seu suposat «tarannà», però «a l'hora de la veritat crea crispació i cerca confrontació on no n'hi ha».

Allò que més molestà Ramis i els seus companys de partit foren «les formes» que exhibí Socias en el seu discurs. En aquest sentit, criticà les al·lusions del delegat a la «crispació» que teòricament provoquen els líders estatals de la formació liderada per Mariano Rajoy.

En aquest sentit, Ramis rebutjà les manifestacions del delegat del Govern a través de les quals qualificava de «salvapàtries» aquells que anuncien la ruptura de l'Estat espanyol i que, segons Socias, són els mateixos que intenten apropiar-se la Carta Magna pert tal de monopolitzar-la. Repecte de l'actual escenari polític, el representant del Partit Popular considerà que el marc constitucional és «qüestionat».

De la mateixa manera, advertí que el president de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, «està governant amb partits polítics que ataquen l'esperit de la Constitució espanyola i fins i tot participen en les manifestacions que s'organitzen en contra d'aquesta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris