muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els sindicats criden a mobilitzar-se de nou per una LOE progressista

La Plataforma per l'Educació Pública difondrà un manifest pels centres


La Plataforma per la Defensa de l'Educació Pública ha fet una crida a la comunitat escolar i docent perquè la setmana que ve es mobilitzi a favor d'una llei orgànica d'educació (LOE) progressista i laica. La plataforma és integrada pels sindicats de treballadors STEI-i, CCOO, FETE-UGT; per la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i el Sindicat d'Estudiants; per la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Mallorca, i per l'Escola d'Estiu de Mallorca.

Per fer pública aquesta crida, Gabriel Caldentey (STEI-i), Joan Carles García (CCOO), Maria Pons (FETE-UGT) i Isabel Busquests (Sindicat d'Estudiants) argumentaren ahir que és necessària una norma que aposti més per l'educació pública i que vagi acompanyada d'una llei de finançament.

El portaveu explicà que les mobilitzacions previstes tindran lloc «la setmana del 12 al 16 de desembre perquè el dia 15 es vota al Congrés dels Diputats el projecte de la LOE, objecte d'esmenes a través de propostes que no ens agraden gens i que no reforcen l'aposta per una educació pública».

En aquest sentit, el secretari d'Organització de l'STEI-i manifestà que els centres docents són cridats a organitzar concentracions durant la setmana i a fer públic entre els professors, els pares i mares i els alumnes un comunicat en suport de l'escola pública.

Per la seva banda, Busquests explicà que el Sindicat d'Estudiants ha convocat una vaga per dia 14 de desembre, perquè «el PSOE està a punt de perdre l'oportunitat de promulgar una llei d'educació d'esquerres i laica». Per acabar, Pons i García consideraren que el nou text és un avanç respecte del que aprovà el PP -la LOCE-, però que «és millorable».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris