nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Una trentena de treballadors del 061 es concentra a la seu del servei

Els representants sindicals anuncien una vaga per al mes de gener

M.QUES./E.P.Palma.
Una trentena de treballadors del servei de transport sanitari terrestre del 061 es concentren ahir dematí a les portes del centre de coordinació d'ambulàncies convocada pel sindicat CCOO com a mesura de protesta per la situació de les empreses concessionàries (UTE) que gestionen aquest servei.

El delegat sindical de CCOO en la UTE de serveis de transports sanitaris, Juan Pons, manifestà que la possibilitat de vaga en aquest sector «està cada dia més a prop», aventurant que aquestes protestes podrien tenir lloc durant el mes de gener. «Veim la vaga molt pròxima. De fet es va plantejar la possiblitat de fer-la aquest mes de desembre. Dins el nostre servei no ens agraden les vagues, perquè tractam amb pacients, però creim que l'haurem de convocar finalment, per després dels Reis», explicà Pons.

El sindicalista apuntà que «el 70% de la culpa dels problemes que tenim en aquests moments provenen de l'Ib-salut, perquè el sistema de gestió és arcaic, del segle passat». Les pròximes accions de protesta consistiran en una concentració i pitada davant l'Ajuntament de Manacor, dia 12, i una altra concentració a Inca, dia 19 en un lloc encara per determinar.

Des de CCOO denuncien la descoordinació existent entre les 5 empreses que tenen la concessió del servei d'ambulàncies que, segons aquest sindicat, incompleixen fins a 6 lleis, convenis, estatuts i reials decrets.

Pons també denuncià que aquestes empreses compten amb menys vehicles dels acordats en el contracte de gestió i recordà l'elevat índex de sinistralitat entre els treballadors, destacant que el 20 per cent de la plantilla pateix algun tipus de malaltia al final d'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris