muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Cort expedienta per falta de llicència la perruqueria xinesa de Pere Garau

El negoci asiàtic l'ha demanada però inicià l'activitat sense autorització

El departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha obert un expedient a la perruqueria xinesa Chuangyi, situada en un carrer veí de Pere Garau, perquè no tenia llicència d'instal·lacions i d'obertura, segons va informar ahir un portaveu del Consistori.

En concret, els amos del negoci, que està al carrer del d'Arquebisbe Aspargo, han demanat la llicència d'instal·lacions, però han obert la perruqueria sense haver-la rebuda; és a dir, sense autorització.

Una vegada que Cort ha detectat aquesta situació irregular i que l'empresa xinesa hagi rebut la notificació de l'obertura de l'expedient, la perruqueria tendrà cinc dies per presentar la llicència necessària. Si en el temps que Cort notifica l'obertura de l'expedient Chuangyi encara no ha rebut l'autorització, l'Ajuntament podrà ordenar el tancament del local. Segons el portaveu municipal, un negoci pot estar entre un i dos mesos a obtenir una llicència municipal.

Precisament, l'Ajuntament ha donat a conèixer l'obertura de l'expedient després que Diari de Balears es fes ressò en la publicació d'ahir que els empresaris xinesos han irromput en el sector de les perruqueries cobrant fins a 6 euros per tallar de cabells, menys de la meitat que els estilistes tradicionals, com és el cas de la perruqueria Chuangyi.

El negoci en qüestió es dedica, a més, a prestar altres serveis relacionats amb l'estètica, com ara la neteja del cutis, la manicura, la pedicura i les depilacions, i alguns més aviat relacionats amb la salut, com són els massatges i la reflexologia (una mena de massatge que se sol fer als peus).

Aquesta diversitat de serveis oferits a un baix preu va crear preocupació al sector. De fet, segons va assenyalar a Diari de Balears el president del gremi, associat a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Rafael Rubio, fa uns quinze dies diversos empresaris de la zona varen fer arribar la seva preocupació a la Pimem i ara la federació està comprovant si fiscalment els negocis orientals estan en regla.

Rubio assegura que l'aparició d'aquesta perruqueria en concret crea problemes als empresaris tradicionals i desestabilitza bastant el mercat, ja que treballen amb una mà d'obra barata. Un altre aspecte que està investigant el gremi de perruquers són les hores de feina que realitza el personal, ja que està oberta de 10 a 22 hores els 365 dies de l'any. Tot i això, la Conselleria de Comerç va informar aquest diari que el tractament que reben els negocis xinesos «és el mateix que el de qualsevol comerç».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris