nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Palma disposarà d'un mapa de renous abans de març del 2007

Cort també farà un pla d'acció en matèria de contaminació acústica

El municipi de Palma, llevat de l'aeroport i del port, disposarà d'un mapa de renous abans del 2007. La iniciativa també ha d'incloure un pla en matèria de contaminació acústica, amb mesures de prevenció i de correció.

La tinenta de batlessa de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma i presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, anuncià ahir l'aprovació per la Junta de Govern del conveni de col·laboració entre el Consistori palmesà i la Universitat Politècnica de Madrid -UPM- per a l'elaboració del mapa de renous del municipi de Palma, i del pla d'acció en matèria de contaminació acústica. Ambdues iniciatives tenen un pressupost de 112.023,92 euros.

Terrassa destacà que el mapa de renous ha d'estar enllestit abans de l'1 de març del 2007, mentre que el pla d'acció en matèria de contaminació acústica i l'estudi normatiu posterior es torbaran un any més, fins l'abril del 2008, a estar acabats. La tinenta de batlessa recordà que tots els municipis de l'Estat amb una població superior a 250.000 habitants, entre els quals es troba el de Palma, estan obligats a posar en marxa aquestes iniciatives abans dels terminis esmentats.

La representant municipal indicà que tant l'aeroport com el port queden exclosos del futur mapa de renous, perquè són instal·lacions amb unes característiques especials i disposen d'un estudi específic. El treball de la UPM servirà per investigar el renou del trànsit de vehicles, del trànsit ferroviari, de l'activitat industrial i del relacionat amb les activitats esportives i recreatives d'oci.

Ateses les variacions de l'ambient sonor de Palma en el transcurs de l'any, el mapa de renous s'elaborarà durant l'estiu i l'hivern. Dels seus resultats en sorgiran les mesures correctores i de prevenció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris