nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

La campanya d'oli local produeix mil litres més que la primera edició

Un total de 67 veïns lliuraren a l'Ajuntament 10.000 quilos d'olives

S'han superat les millors previsions. La campanya de recuperació de la tradició d'elaborar oli local, impulsada l'any passat per l'Ajuntament de Son Servera i el Consell de Mallorca, ha estat tot un èxit. Les xifres parlen per si mateixes. S'han recollit 10.000 quilos d'olives, vuit mil més que l'any passat, i s'han produït un total de 1.470 litres d'oli, mil més que en la primera edició.

La setmana que ve, l'Ajuntament farà entrega de les botelles envasades. Un total de 67 veïns són els que han participat en aquesta campanya. S'inicià amb l'entrega de les olives a l'Ajuntament, que enguany es va fer en dues tongades, a finals d'octubre i a principis de novembre. La Sala es fa càrrec del trasllat i del procés d'elaboració que es du a terme a Caimari.

El regidor de Cooperació Econòmica i Relacions amb el Consell de l'Ajuntament de Son Servera, Josep Mas, es mostrà ahir satisfet davant els resultats d'aquesta campanya, els quals auguren una consolidació.

«Només és el segon any que es du a terme i s'ha quintuplicat la quantitat. Això és molt positiu. L'any passat dugueren les seves olives 19 veïns i enguany ja han estat 67. Suposam que any rere any augmentarà». En la campanya s'ha comptat amb la col·laboració del departament de Cooperació Econòmica del Consell.

Els propietaris rebran els litres proporcionals a les olives entregades i, a més, un diploma acreditatiu. Cada una de les botelles durà una etiqueta pròpia amb una reproducció d'un quadre de Son Servera de Miquel Vives.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris