algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Govern destinarà més d'1 milió d'euros al manteniment de Marivent

El pressupost equival, per exemple, al de l'Institut d'Estudis Baleàrics

El Govern destinarà 1,014 milions d'euros dels pressuposts de la Comunitat Autònoma (un euro per habitant) al manteniment del complex de Marivent i de Son Vent, que la família reial espanyola utilitza per descansar.

En concret, sols en despeses de personal l'Executiu hi dedicarà 386.175 euros, mentre que en despeses en béns i serveis el Govern preveu gastar-s'hi 207.577 euros més.

En aquest darrer apartat, crida l'atenció que el pressupostat per la despesa en llum arriba als 1.000 euros i en neteja, a 200.000 més.

Pel que fa a les inversions, el Govern destinarà al complex en aquest concepte 420.260 euros. En aquest sentit, val a dir que el proper estiu Marivent i Son Vent acolliran almenys un membre més de la família Borbó, l'acabada de néixer infanta Elionor. Precisament, l'Executiu preveu dedicar 200.000 euros a noves construccions o reparacions, i 250.000 euros més a nous mobles.

D'altra banda, en comparació amb el pressupost destinat enguany, 0,91 milions d'euros, la partida prevista per al 2006 s'incrementa prop d'un 2'5 per cent. En concret, el major increment es registra en personal.

Tanmateix, el pressupost destinat a Marivent i a Son Vent encara és inferior a l'aplicat el 2004, coincidint amb el primer estiu que la princesa Letícia va passar a Mallorca, oficialment. Llavors, el pressupost va superar 1,14 milions d'euros. No obstant això, la partida es va reduir de cara a l'any en curs, encara que coincidint amb la notícia d'un nou membre de la família reial per al 2006 s'ha tornat a incrementar.

Aquesta política d'atenció al complex de Marivent i Son Vent es tradueix, finalment, en el fet que l'actual Govern de Jaume Matas hi ha destinat més de 3,2 milions d'euros en tres anys. En tot cas, els 0,952 milions d'euros que hi va arribar a destinar el Govern del Pacte de Progrés el 2003 o els 0,816 milions que hi va pressupostar per al 2002 ja han quedat ben lluny de la partida actual.

Prioritats
Tot i que la utilització de Marivent per part de la família reial, a més de tenir un cost, pot promocionar les Balears com a destinació turística, el pressupost que s'endú el complex equival o supera el que dedica el Govern a entitats com ara l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Precisament, aquesta institució, encarregada de promocionar la llengua i la cultura de les Balears, rebrà 1,1 milions d'euros.

Igualment, la biblioteca que més doblers rep de la Comunitat Autònoma, la pública de Palma, tan sols rebrà 0,472 milions d'euros, menys de la meitat que el complex. Si es compara amb el que rep l'Arxiu del Regne de Mallorca, la diferència és encara major.

Finalment, el pressupost adjudicat al complex tan sols està un poc per sota dels 1,24 milions d'euros que rebrà el Consorci per al Foment i l'Ús de la Llengua Catalana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris