lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Els xinesos irrompen amb talls de cabells a 6 euros a les perruqueries

El gremi es troba preocupat perquè «desestabilitzen el mercat»

Els empresaris xinesos han irromput en el sector de les perruqueries cobrant fins a 6 euros per un tall de cabells, menys de la meitat que els estilistes tradicionals.

La primera gran perruqueria que han obert els empresaris orientals a Balears es troba entre la plaça de Pere Garau i Son Gotleu. La presència de comerços xinesos a la zona no és estranya; d'un temps ençà han proliferat botigues de confecció, alimentació i articles de baix cost orientals. L'indret és ideal per a la bona marxa d'aquests negocis, ja que a la barriada hi viuen un bon nombre de xinesos i de ciutadans que tenen un baix poder adquisitiu i es veuen forçats a acudir a les botigues barates per comprar certs articles de consum, com és la roba.

El fet és que després que els empresaris xinesos hagin entrat en el sector de la roba i del calçat, ara han irromput en el de l'estètica cobrant 6 euros per un tall de cabells curts als homes i 7 o 8 euros a les dones, segons la llargària dels cabells. El negoci en qüestió es diu Peluquería (és clar que no retolen en català) Chuangyi i ofereix altres serveis, com són la neteja del cutis, la manicura, la pedicura, massatges, reflexologia i depilacions. Tota la informació d'interès dels clients apareix en espanyol i en xinès mandarí.

D'altra banda, aquest desembarcament dels empresaris orientals en el sector de la perruqueria ha creat preocupació al sector. De fet, segons el president del gremi, associat a la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (Pimem), Rafael Rubio, «fa uns quinze dies diversos empresaris de la zona m'han fet arribar la seva preocupació i ara estam comprovant si fiscalment aquests negocis orientals estan en regla».

Rubio diu que l'aparició d'aquesta perruqueria en concret «crea problemes als empresaris tradicionals i desestabilitza bastant el mercat, ja que tenen una mà d'obra barata». El president del gremi dubta de la qualitat del servei que puguin oferir els empleats, que també són xinesos, ja que, de moment, no és obligatori que tenguin una titulació per fer feina de perruquers. Un altre aspecte que està investigant el gremi de perruquers, que representa Rubio, són les hores de feina que realitza el personal de la perruqueria Chuangyi, ja que està oberta de 10 a 22 hores els 365 dies de l'any.

Per la seva part, malgrat que Diari de Balears s'ha posat en contacte amb el negoci d'estètica xinès del carrer Arquesbibe Aspargo, el personal que es feia càrrec del local i d'atendre els clients no han volgut fer declaracions sobre els dubtes que han generat entre la resta del sector. De fet, al·leguen que parlen «poquito español» per no respondre a les preguntes formulades per aquest diari.

Finalment, Joan Miquel Sitjar, propietari d'un negoci proper a la perruqueria Chuangyi, assegura que «no podem competir amb aquests preus i horaris. Aquesta estratègia ens pot fer pessigolles». Tanmateix, Sitjar pensa que la qualitat dels productes i del servei que presta el negoci xinès no ha de ser comparable a la de les perruqueries tradicionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris