muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Tren de Sóller aconsegueix un acord per connectar Son Sardina amb el metro

Està previst millorar els passos a nivell que es troben a Son Oliva, Son Hugo i Son Bru

P.J.P.Palma.
Els representants del Ferrocarril de Sóller, encapçalats pel seu president, Javier Mayol, i pel seu director, Miguel Socías, varen aconseguir divendres passat un acord amb Carlos Jover, director de Transports del Govern Balear, gràcies al qual es modificarà el projecte actual de l'estació de Son Sardina per construir un accés directe entre l'estació del Tren de Sóller amb la futura estació del metro també a Son Sardina.

Socías va titllar l'acord de «satisfactori», i ressaltà la importància que ambdues administracions estiguin integrades a una mateixa estació per facilitar-ne així l'ús als passatgers d'ambdues companyies, com també de convertir Son Sardina en «un punt de trobada important».

Segons Socías, les negociacions «varen ser senzilles; nosaltres vàrem denunciar aquesta falta de connexió entre les dues estacions i s'ha entès i finalment atès la nostra demanda».

En aquests moments, l'estació del Tren de Sóller a Son Sardina té una utilització nul·la, fet pel qual d'aquesta manera es convertirà en un punt neuràlgic del transport ferroviari de l'illa, amb el qual els dirigents del Ferrocarril de Sóller no descarten que el tren pugui tenir novament un servei públic i no només turístic com és ara.

Aquest mateix projecte té continuïtat amb el canvi que sofriran els més de 30 quilòmetres de via del tren en els pròxims anys, amb la qual cosa es millorarà la velocitat i la seguretat dels passatgers.

Més seguretat
I és que el tema de la seguretat preocupa la direcció del Tren de Sóller. Tant és així que en aquests moments s'està tramitant amb l'Ajuntament de Palma la millora de tres passos a nivell que en aquests moments presenten major perillositat. Es tracta dels situats a Son Oliva, Son Hugo i Son Bru.

A més a més, també es renovaran els passos a nivell que estan ubicats a Santa Maria i a Caubet, i se'n millorarà el sistema electrònic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris