nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El batle assumirà de moment l'àrea de Turisme que dirigia Rabasco

L'oposició creu que la dimissió és una «maniobra electoral del PP»

El batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, es farà càrrec de moment de l'àrea de Turisme que fins dilluns passat gestionava Joaquín Rabasco, líder d'ASI, que va anunciar la seva dimissió com a tinent de batle d'aquest departament per passar a l'oposició. El Partit Popular governarà ara amb els seus 11 regidors (no necessitava ASI) i en l'oposició quedaran PSOE (6), ASI (2), PSM (1) i UM (1).

La dimissió de Rabasco generà ahir reaccions de tots els grups de l'oposició. Pel portaveu del grup socialista, Antoni Garcies, «amb tots els processos judicials oberts, Rabasco se n'hauria d'haver anat de l'Ajuntament per dignificar la política municipal». Garcies es mostrà convençut que el Partit Popular tornarà a pactar amb ASI perquè «hi ha massa interessos per enmig».

Maniobra
En un comunicat, el PSOE assegurà que al darrere de la dimissió de Rabasco s'amaga una «maniobra electoral» del PP. «Cert sector del PP es mostrava nerviós davant la contínua tudadissa que el batle deixava fer al regidor de Turisme», indica la formació.

Joana Lluïsa Mascaró, en representació del PSM, qualificà de bona notícia la dimissió, encara que considerà que arribava massa tard. «Ha fet mal al batle i al poble», assegurà. Des del seu punt de vista, el PP no hauria d'haver pactat mai amb ASI perquè té majoria absoluta a l'Ajuntament.

De la seva banda Tomàs Cantallops, edil d'Unió Mallorquina a l'Ajuntament de Llucmajor, assegurà que amb la dimissió el que es vol fer és «tapar alguna cosa; aquí hi ha trampa». Cantallops es demanà si Rabasco continuarà com a assessor de l'empresa municipal de la qual cobra 600 euros mensuals «sense assistir a les comissions». El regidor d'UM comentà que la setmana passada tingué constància que hi hagué reunions entre Rabasco i el president del PP local, Gaspar Oliver. I això demostrà, digué, que «hi ha una entesa entre ells».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris