nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'Ajuntament vol construir el primer crematori municipal de la Part Forana

La iniciativa vol potenciar l'ús del tanatori públic, que només s'empra un cop al mes

M.M.Inca.
L'equip de govern d'Inca vol construir un crematori a l'actual tanatori municipal per tal de potenciar-ne l'ús. Aquesta infraestructura, que actualment només existeix al cementeri del Bon Sosec de Palma, donaria servei a tota la Part Forana i serviria per impulsar el tanatori públic, que fou inaugurat l'any 2000 i que després de l'obertura del tanatori privat ha quedat en desús, ja que les assegurances privades destinen la gran majoria de serveis al nou.

De fet, actualment el tanatori municipal només rep defuncions derivades d'accidents de trànsit, que es limiten a una o dues al mes.

«No volem competir amb ningú perquè aquesta no és la nostra funció, però sí volem oferir el millor servei als ciutadans, i disposar d'un crematori al nostre cementeri fa que poguem oferir un servei integral a tots els ciutadans», explicà el regidor de Serveis Socials i Cementeri, Andreu Gili.

L'actual cementeri d'Inca disposa ja d'un columbari per dipositar-hi les urnes. La incineració, de fet, és una pràctica que cada cop té més demanda a la Part Forana i, segons fonts municipals, entorn d'un 30 per cent dels difunts d'Inca són incinerats.

Gestió integral
L'objectiu de l'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca és aprofitar el fet que a finals d'any es traurà a concurs la gestió integral dels serveis del cementeri per començar l'obra al tanatori que permetria incorporar un crematori. «Pel que hem consultat, el forn crematori no requereix molt espai. Potser haurem d'ampliar el tanatori amb una habitació, que col·locaríem a la part del darrere, però en tot cas és una obra senzilla que pot començar-se i acabar-se dins l'any que ve», afegí el regidor Andreu Gili.

El tanatori municipal està obert les 24 hores del dia i inclou dues sales dedicades a vetles, sis cambres frigorífiques i una sala per preparar els morts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris