nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Una dona es manifestarà i recull firmes per ajudar el fill malalt

Diu que l'al·lot pateix esquizofrènia i no rep tractament adequat

Una mare està recollint firmes i demà divendres es manifestarà davant del departament de Menors del Consell, al carrer General Riera, per ajudar el seu fill, un al·lot que l'any que ve complirà la majoria d'edat, que pateix esquizofrènia i que «no està ingressat en el centre adequat».

El mes de setembre passat, l'al·lot va ingressar al centre d'acollida Es Fusteret en un estat de paranoia que anà empitjorant. La mare n'havia cedit la tutela al departament de Serveis Socials, Servei de Protecció al Menor i Atenció a la Família del Consell, perquè pogués ser tractat de la forta addicció al tabac, les drogues i l'alcohol. Això no obstant, la dona no està contenta, perquè considera que aquest centre no és l'adequat per a la recuperació del seu fill.

Compromís
Després de reunir-se amb el fiscal de menors i representants d'Es Fusteret i el Consell, la dona aconseguí el compromís que se li cercaria un altre lloc, però encara l'espera. Així mateix, disposa de la fotocòpia d'un informe mèdic en què s'apunta textualment que el menor pateix «una esquizofrènia paranoica d'intensitat greu» i se n'aconsella l'ingrés en un centre adequat «amb la màxima urgència possible».

Segons relata la dona, la darrera vegada que va veure el fill, aquest «gairebé no podia articular cap paraula i semblava un mort vivent».

Places
«La setmana passada -afegeix- ens asseguraren que ja hi ha contactes amb centres de la Península» i que farien el possible perquè l'al·lot ingressàs en algun d'ells. Però també li digueren que ara per ara no hi ha places, ja que just hi ha tres centres especialitzats a tot l'Estat.

Pel seu compte, la dona ha anat cercant i assegura que ha trobat tres clíniques, en una de les quals hi ha places. «Però sembla que això no és suficient per als que ara tenen la tutela del meu fill», conclou.

Ara el seu objectiu és sensibilitzar l'opinió pública amb la seva acció. Assegura que pot arribar a recollir fins a dues mil signatures i que no aturarà fins que el seu fill rebi atenció adequada per al seu problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris