algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El PP defensarà en el Parlament la «llibertat d'expressió» dels mitjans

Denuncien «la institucionalització de la persecució per part d'alguns»


El PP continua la seva particular campanya contra els «atacs» que va rebre la COPE el passat 30 de novembre a la seva seu de Madrid, quan un grup de joves d'ERC s'encadenaren «contra la cadena de l'odi».

Ahir el portaveu del grup parlamentari popular, Joan Huguet, anuncià la presentació d'una proposició no de llei (PNL) per instar la Cambra a condemnar «l'assalt» a l'esmentada emissora i les pintades aparegudes a la porta de la redacció d'El País a Barcelona.

La PNL, que ha estat registrada com a la número 10.000, proposa donar suport a «les anomenades llibertats de pensament -incloent-hi la llibertat d'expressió i d'opinió- com a component essencial i bàsic de l'Estat democràtic i de dret».

A l'hora de defensar la iniciativa, Huguet va al·ludir l'article 20 de la Constitució i, concretament, el seu punt 5, que estableix que «només podrà acordar-se el segrest de publicacions, gravacions i altres mitjans d'informació en virtut d'una resolució judicial».

Segons el PP, la proposta respon a una mena de «persecució intitucionalitzada» que alguns exerceixen contra els mitjans que no opinen com ells. Quan se li va demanar si aquesta PNL era compatible amb la presentada per UM al Consell de Mallorca (que censura l'ús partidista de la informació que fan els mitjans), Huguet reconegué que no l'havia llegit.

Tanmateix, Huguet advertí que «la llibertat d'expressió es troba per damunt de les opinions que pugui haver sobre la manipulació dels mitjans». En aquest sentit, comentà que «si algú pensa que un mitjà manipula, que canviï de mitjà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris