nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Huguet diu que l'Estatut es pactarà i s'aprovarà el març al Parlament

El PP afirma que la distribució de diputats per illes 'no serà problema'


La representació territorial, és a dir, el nombre de diputats que aporta cada illa al Parlament balear, «no serà problema» a l'hora de consensuar una reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Almanco així ho va assegurar ahir en roda de premsa el portaveu del PP al Parlament balear, Joan Huguet, qui també albirà que el març es podria aprovar el text a la Cambra. El popular es manifestà en contra de rompre l'actual equilibri i a favor que el nou articulat prevegi l'aprovació per majoria qualificada de qualsevol modificació de l'actual distribució d'escons. Cal recordar que aquesta mateixa opinió és compartida per la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, i per la resta de grups polítics.

Huguet es mostrà optimista respecte del consens que pugui donar-se, ja que les distintes formacions «estam d'acord en el 80 per cent dels continguts de la reforma», i vers els terminis que anirà complint el procés de reforma. I és que, en el seu parer, la proposta d'Estatut podria obtenir el vistiplau a la Cambra autonòmica el pròxim mes de març.

De totes maneres, aquest pronòstic està supeditat al fet que les negociacions sobre la reforma es desbloquegin a la reunió que mantindran tots els partits dia 12 de novembre a la seu palmesana del PSIB-PSOE.

No debades, s'espera que el conclave, a part d'aclarir l'esmentada qüestió territorial, «legitimi» la ponència parlamentària perquè reactivi els seus treballs sobre la redacció del futur articulat. Tanmateix, la reunió hauria de servir per apropar posicionaments respecte de la inclusió o no del finançament autonòmic dins l'Estatut.

Huguet considera que aquest punt s'hauria de tractar «una vegada que sapiguem què ocorre amb la proposta de Catalunya». Tot i això, el portaveu popular subratllà que «a Balears hem de fer el nostre Estatut» amb independència del que demanin altres comunitats autònomes.

D'altra banda, demà dimecres es reuniran al Consolat el president del Govern balear, Jaume Matas, i el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, per parlar precisament de l'Estatut.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris