lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

PSM i ERC no acudeixen avui a l'acte de la Constitució, a l'Almudaina

Un ciutadà de cada CA llegirà un fragment de la Carta Magna

Ni el PSM ni ERC no acudiran avui a l'acte institucional de celebració del Dia de la Constitució que, a diferència d'altres anys, es farà al palau de l'Almudaina. Aquest espai, propietat de Patrimoni de l'Estat i seu de les audiències oficials dels reis, acollirà un esdeveniment que vol deixar constància de l'«Espanya plural» a través de la lectura de 17 fragments de la Carta Magna per part de 17 residents anònims procedents de cada una de les comunitats autònomes de l'Estat.

Si els nacionalistes consideren que no tenen «res a celebrar» -així ho assegurà el secretari general del PSM, Biel Vicens- i que la Constitució necessita una reforma «urgent», des d'Esquerra Unida-Els Verds es pot compartir aquesta visió però avui seran a l'acte oficial. Segons Miquel Rosselló (EU-EV), enguany hi ha més motius que mai per acudir a l'acte, sobretot després de la «utilització partidista» que, segons ell, en fa el PP en actes com el de dissabte passat.

L'acte institucional es trasllada avui des del pati de la Misericòrdia, on s'havia organitzat darrerament, fins al palau de l'Almudaina. El delegat del Govern, Ramon Socias, serà l'encarregat d'obrir-lo i el president del Govern, Jaume Matas, el tancarà. Tot fa pensar que els discursos tindran un fort contingut polític, sobretot després que la Constitució hagi estat objecte darrerament de la disputa partidista.

Entre els dos parlaments, s'incorporarà la principal novetat del dia, la lectura en les diverses llengües oficials i per part d'un ciutadà de cada comunitat de 17 fragments de la Carta Magna. Tot i que la majoria de ciutadans són anònims, hi haurà excepcions: el cuiner Koldo Royo, originari del País Basc, el secretari general de la UGT, Lorenzo Bravo, procedent de Castella-la Manxa, i la periodista menorquina Marga Vives, que representarà les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris