algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El cicloturisme generarà el 2005 75 milions d'ingressos a Balears

El Govern presentà la III Volta Cicloturista a Mallorca en BTT

S'estima que els ingressos per cicloturisme a Balears arribin a finals del 2005 als 75 milions d'euros, segons les dades del Govern, la qual cosa suposarà un increment de devers el 20 per cent respecte a l'any anterior.

Eduard Gamero, director general de Promoció Turística, féu aquestes declaracions durant la presentació de la III edició de la Volta Cicloturista a Mallorca en bicicleta de muntanya, BTT, acompanyat per Francisca Bennàssar, regidora de Turisme de Palma; Josep Ballester, director general d'Esports; els regidors d'Esports i Turisme de Calvià; i Antoni Palerm, director de l'àrea d'Esports de s'Institut.

Unes 300 persones participaran en aquesta cursa de caràcter no competitiu, la qual tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de gener. És prevista l'assistència durant els 3 dies que dura la cursa de la corredora mallorquina de mountain bike Margalida Fullana. Es calcula que l'estança mitjana dels participants i dels seus acompanyants serà de 10 dies.

En aquest sentit, Gamero destacà l'important efecte desestacionalitzador d'aquest esport i, sobretot, que un 30 per cent dels que vénen a Balears a practicar-lo són repetidors. Mallorca ja disposa d'una xarxa de rutes cicloturístiques que intercomunica 17 municipis i s'està preparant la seva ampliació cap a ponent.

En el cas de l'illa de Menorca, s'ha signat un conveni amb el Consell per dur a terme l'execució d'una xarxa d'iguals característiques l'any que ve. Eivissa i Formentera disposen ja de diferents rutes inaugurades.

Gamero féu referència també a dos projectes d'àmbit europeu de cicloturisme a les illes del mediterrani, que permetran rebre finançament per part de les administracions europees per desenvolupar noves rutes i ampliar les ja existents. Actualment se subvencionen amb fons del Govern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris