algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Col·legi d'Arquitectes auditarà els immobles d'Antoni Pons per a Cort

Emaya culpa l'estat del terreny dels cruis apareguts en alguns edificis

L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram -Emaya- ha encarregat al Col·legi d'Arquitectes de les Balears una auditoria de les cases del carrer d'Antoni Pons. De fet, un perit «independent», designat per l'organisme esmentat, prengué divendres mostres del terreny per fer-ne un estudi amb el qual es determinaran les causes dels cruis apareguts en algunes cases.

En aquest sentit, una de les tesis defensades pels tècnics de l'empresa municipal té a veure amb l'estat del terreny. La presidenta d'Emaya, Catalina Terrassa, explicà ahir que «també hem encarregat un estudi geotècnic del subsòl del carrer Antoni Pons i de tota la zona del Fortí, perquè volem esbrinar l'abast, l'extensió i la composició del material que es va fer servir per omplir i per anivellar el terreny abans d'edificar-hi les cases, a final dels anys 50». Tanmateix, ara com ara no es dóna res per segur i tot s'investiga.

Quant a les obres que Emaya executava al carrer esmentat l'11 de novembre passat, Terrassa negà que fossin la causa dels cruis que motivaren el desallotjament de dos edificis i l'apuntalament de dos més. «Abans que es produís l'avaria a la xarxa d'aigua potable, els nostres tècnics l'havien revisada tota sencera», digué.

La responsable manifestà que «Emaya hi assumirà la part de responsabilitat que li pertoca, però abans volem saber si la culpa és nostra. Per això hem demanat un peritatge independent». Mentrestant, el mal estat de les canonades privatives, la composició del terreny sobre el qual es construïren els immobles -amb 2'5 metres de farciment- i una possible ruptura de la xarxa són algunes de les tesis sobre les quals treballen els tècnics d'Emaya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris