algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Duran diu que reeditarà el 2006 la guia 'censurada' d'educació sexual

L'Ajuntament en traurà a la vegada les edicions catalana i castellana

El regidor d'Esports i Joventut de l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran, anuncià ahir que les guies «censurades» d'educació sexual no es reeditaran fins el 2006, coincidint amb la distribució de l'edició castellana. Les publicacions amb el títol «El penis», «La primera vegada» i «Sense risc» foren retirades per l'equip de govern després que sectors «ultres» vinculats al PP en denunciassin els continguts «inadequats».

Tot i les nombroses adhesions rebudes per la guia, Duran s'estimà més valorar la polèmica i admetre que «probablement haurem fet alguna cosa malament». Per això l'àrea de Joventut «rectificarà» tots els continguts i expressions controvertides i redistribuirà els tres llibres l'any que ve, segurament dins el primer trimestre de 2006. «L'Ajuntament no s'ha fixat cap termini per reeditar les guies», afirmà Duran.

Els joves d'Esquerra Unida rescataren de la censura les guies d'educació sexual de l'Ajuntament i en redistribuïren fotocòpies, juntament amb preservatius i els controvertits kiwis i api. La iniciativa comptà amb el suport del grup municipal d'EU-EV a Cort i tingué com a objectiu prioritari reivindicar que es tornin a publicar les guies «segrestades».

La coordinadora dels joves d'EUIB, Emylse Mas, assegurà que la retirada de les guies d'educació sexual publicades per l'Ajuntament es tractà d'«un acte de censura sense precedents» i lamentà que l'equip de govern conservador de Catalina Cirer hagi privat la joventut de Palma d'aquesta informació. «La manca de coneixement que els joves tenim sobre sexualitat es reflecteix en el fet que les Balears van al capdavant en nombre d'infeccions VIH, en embarassos no desitjats i en interrupcions de l'embaràs», manifestà la portaveu.

Pel seu costat, el portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, recordà que «el fet que aquestes guies haguessin estat elaborades a partir dels dubtes que el programa municipal Sexconsulta ha atès des de la seva creació, l'any 2000, demostra de primera mà que el Consistori palmesà obvia les necessitats dels receptors de les guies». El Col·legi de Psicòlegs i el Consell de la Joventut de les Balears, entre d'altres organismes i institucions, han lamentat públicament la retirada de les publicacions de l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris