nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Els propietaris de la Gola volen que els comprin les finques «completes»

El consorci ja ha adquirit un terç dels terrenys de l'aiguamoll

El consorci integrat per l'Ajuntament de Pollença i la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears ja ha adquirit una tercera part dels terrenys que formaran el futur parc de la Gola, una zona humida que, una vegada recuperada, serà un important pulmó verd per al Moll que complirà una reivindicació històrica dels veïns del municipi.

La regeneració de la Gola, que implica la compra de 52 mil metres quadrats de terrenys a particulars, era una de les qüestions que pactaren el batle Joan Cerdà (UM) i el president del PP balear, Jaume Matas, després de les darreres eleccions municipals. I és que l'expropiació de la Gola, a la qual s'havia compromès l'Ajuntament amb la requalificació dels terrenys del Pla General d'Ordenació Urbana aprovat l'any 1990, costaria a les arques municipals més de 2 milions d'euros, una quantitat completament «inassumible», segons explicà el regidor d'Economia, Bartomeu Cifre (PP).

Tot i que la tercera part dels propietaris dels terrenys de la Gola ja han acceptat el preu que ofereix el consorci (42 euros el metre quadrat), es queixen que «el batle ens va prometre que comprarien les nostres finques completes, però ara es neguen a comprar la zona afectada per la partió de Costes i ens trobam amb porcions que no serveixen per a res», digué un dels propietaris afectats. Bartomeu Cifre digué que «no podem comprar terrenys que estan en zona pública».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris