algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Ajuntament i sindicats fan pinya contra la deslocalització de Yanko

Demanen a l'empresa que enceti negociacions amb els treballadors

M.M.Inca.
El batle d'Inca, Pere Rotger, l'oposició, els sindicats i membres del comitè d'empresa de Yanko feren pinya ahir contra la maniobra de deslocalització de la firma.

«Tots trobam que s'han de continuar fabricant sabates a Inca i estam disposats a cercar tota classe de fórmules perquè no s'enduguin d'aquí una firma que té un valor afegit», afirmà ahir el primer edil, Pere Rotger, en la roda de premsa que oferí amb els sindicats després d'una reunió.

Les centrals volgueren deixar clar que ara com ara no existeixen negociacions amb l'empresa, i que l'acceptació del pla de viabilitat de Yanko suposa establir un precedent que podria significar el trasllat de la comercialització de totes les marques balears de calçat a la Península. «El que ha posat en marxa Yanko és una OPA hostil que té l'objectiu d'emportar-se la marca i quedar-se'n una inversió important en un període curt de temps», explicà Josep Benedicto, de Comissions Obreres.

«El trasllat de la comercialització a Manresa significa endur-se'n el disseny, l'administració i els comercials i tot allò referent a investigació i a desenvolupament, que és allò que s'hauria de mantenir aquí», afegí Manuel Pelarda, d'UGT.

«El que no es pot admetre és que traslladin la comercialització a una altra Comunitat Autònoma», asseverà Rotger. Des dels sindicats, informaren així mateix que no s'ha estipulat cap termini perquè el jutge admeti a tràmit el concurs de creditors presentat per l'empresa el 25 d'octubre passat.

D'altra banda, les juntes de portaveus del PP, el PSOE, el PSM, UM i Independents d'Inca manifestaren el seu suport i solidaritat amb els empleats de Yanko i n'instaren la direcció a començar negociacions amb el comitè d'empresa com més aviat millor, perquè allargar la situació suposaria crear una gran inseguretat entre els treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris