muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Pagesos d'Hongria i Romania coneixen les explotacions i els productes de l'Illa

El projecte Covalprim apropa els pagesos de Múrcia, Mallorca i l'Europa de l'Est

Una vintena de pagesos de Romania i d'Hongria visita Mallorca en un intercanvi del projecte Covalprim (Cooperació per a la Valorització Local de Productes Romanesos, Ibèrics i Magiars), emmarcat en el programa Leader Plus de la Unió Europea.

Aquest projecte pioner serveix als agricultors de l'Illa per cooperar amb altres de les regions d'Abaujsanto, d'Hongria i de Mures, a Romania. L'objectiu és que també els pagesos d'aquestes zones coneguin els productes, les instal·lacions i l'activitat agrària de Mallorca. I per dur a terme l'intercanvi s'han triat cinc elements comuns a les regions participants. Així el porc negre, el vi, els albercocs i la ramaderia d'oví, cabrum i vacum són l'eix principal de cooperació.

Aquests dies, acompanyats per Francisco Blasco, gerent del programa Leader Plus i pel seu president Josep Oliver, els convidats visitaran diferents explotacions agràries de l'Illa, com són la Cooperativa de Porreres, en la qual coneixeran de primera mà la producció d'albercocs. Un altre punt del recorregut seran les instal·lacions de Son Marron, a Lloret de Vistalegre, on s'ubica una de les explotacions millors de porc negre; o els cellers de Binicomprat a Algaida.

En aquest projecte pioner, cada regió participant hi realitza una aportació determinada. Mallorca hi destina devers 83.000 euros; Múrcia, prop de 89.000 euros; i les zones esmentades d'Hongria i de Romania, 50.000 euros cada una.

Entre els visitants que aquests dies coneixen Mallorca i la seva agricultura hi figuren batles, presidents de diverses mancomunitats i productors de llet i d'albercocs, a més de representants de diferents organismes oficials d'agricultura.

Després de la seva estada a la nostra illa, que durarà fins demà, emprendran un viatge cap a Múrcia, on també veuran diverses explotacions mentre se'ls explica el seu funcionament.

La finalitat de programes com aquest és, doncs, afavorir el desenvolupament dels territoris que hi prenen part mitjançant la revaloració i el desenvolupament del patrimoni comú, tant en relació amb els animals, com amb els seus derivats, a més del patrimoni arquitectònic i cultural.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris