nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El TS ratifica la condemna d'un jove que coaccionà i perseguí una al·lota a Sóller

El processat, de 34 anys, atemorí la jove estrangera entre abril i octubre del 2002

62168

En una ocasió, el condemnat abordà per l'esquena la jove en un pàrquing del Port de Sóller.

O.Q. Madrid.
El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència contra un jove de Sóller, Juan Ignacio Thomás, condemnat pels delictes de coaccions i violació de domicili i per una falta de lesions.

La sentència fou dictada per la Secció Segona de l'Audiència de Palma a finals de març de 2004. Juan Ignacio fou condemnat a un any de presó pel delicte de coaccions, a un altre any pel de violació de domicili i 7 mesos de multa amb quota diària de 9 euros, i a 2 mesos de multa amb la mateixa quota per la falta de lesions, a més de la prohibició d'apropar-se a la víctima durant quatre anys. El processat, de 34 anys, interposà un recurs de cassació davant del TS que ara ha estat desestimat.

Els fets es remunten al 2002. Entre els mesos d'abril i octubre, en almenys sis ocasions, el condemnat perseguí, abordà i fins i tot atacà una jove estrangera que residia al municipi.

La primera vegada fou en una nit d'abril a la plaça del Port de Sóller, quan la seguí dient-li «vull follar amb tu». Davant de la seva negativa, l'empenyé i la tirà en terra. Dies després l'esperà a la sortida d'un supermercat i la seguí fins a la seva casa colpejant el terra amb el peu bruscament per intimidar-la, fet que efectivament l'atemorí.

A finals de juny l'esperà als voltants del seu domicili. Quan la va veure arribar es col·locà darrere seu, la seguí i la insultà en veu baixa. La víctima s'espantà i entrà a casa seva. L'acusat també ho féu sense consentiment de l'al·lota i hi estigué uns minuts malgrat la insistència d'ella perquè se n'anàs. En una altra ocasió, malgrat que sabia que la perjudicada no volia tenir-hi relacions, cridà a la porta del seu domicili, fet que li causà un greu trastorn.

Una altra vegada, a les 22.00 hores, esperà a l'entrada de la casa de l'al·lota i quan aquesta sortí, la va empènyer, forcejà amb ella fins a posar-s'hi damunt i li digué: «Et follaré ho vulguis o no», i li pegà un cop de puny en un ull.

A començaments d'octubre, de matinada, va ocórrer un nou incident en un pàrquing del Port. El condemnat l'abordà, la colpejà fins a reduir-la en terra i li immobilitzà els braços amb dues brides. Un amic de la víctima aparegué i l'alliberà. Després, almenys en tres ocasions, Juan Ignacio deixà a la porta del domicili de la jove i a la seva feina cordes per atemorir-la i advertir-li que no se n'havia oblidat. En el judici la víctima va dir que no reclamava diners i que només volia que la deixàs en pau.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris