algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

La Fira de sa Perdiu se celebrà sota un estricte control per la grip aviària

Milers de persones visitaren la tradicional mostra, que tingué una oferta ben diversa

J.M.S./J.S. Montuïri.
Fa unes setmanes la presència de perdius a la Fira de sa Perdiu va perillar a causa de les prohibicions marcades per la grip aviària. Finalment, però, s'aixecà la veda, encara que la Conselleria d'Agricultura i Pesca del Govern va imposar estrictes mesures de control.

Així, la Societat de Caçadors de Montuïri, organitzadora del concurs de reclam, va haver de facilitar un llistat previ al Govern amb tots els exemplars participants. Així mateix, ahir matí, a mesura que cada perdiu arribava a Montuïri, un manescal comprovava que era al llistat i feia un reconeixement a l'exemplar per estudiar-ne l'estat de salut, que en tots els casos fou l'òptim.

A banda d'aquests tràmits, el concurs es dugué a terme amb total normalitat a la plaça des Dau, on s'havien improvisat uns corrals delimitats perquè el públic no interferís en les aus. Hi participaren un total de 66 perdius. Moltes exhauriren el seu temps de concurs sense haver cantat, amb la qual cosa el jurat es veia forçat a posar la pitjor nota. «Hi ha molts de zeros», comentava un espectador després d'inspeccionar el panell amb les puntuacions.

El guanyador de la Perdiu de Plata fou Francesc Xavier Mercadal, de Palma. En segon i tercer lloc quedaren els montuïrers Bartomeu Andreu i Rafel Fullana.

Malgrat que hi havia moments en què bufà un vent fort, el dia destapat en general propicià que milers de persones acudissin a Montuïri per visitar l'àmplia i diversa oferta de la XXVII edició de la Fira de sa Perdiu. Amb l'objectiu que els visitants no es perdessin cap detall de la mostra, l'Ajuntament de Montuïri edità uns tríptics informatius amb un mapa del centre urbà on hi havia detallada informació dels diferents recorreguts temàtics que es podien realitzar.

Una de les zones més concorregudes fou l'avinguda des Dau, que en alguns moments estigué col·lapsada per la multitud. Allà hi havia punts de venda de roba, comestibles, vehicles, maquinària agrícola. Així mateix acollí l'exposició d'ovelles i porcs mallorquins, el concurs de ca rater i una mostra de ca de bestiar. Els animals foren un vertader reclam sobretot per als més petits, que els parlaven i intentaven acariciar-los.

El recorregut anava cap a la plaça Major, davant l'Ajuntament, on com ja és habitual hi havia una representació dels industrials i artesans de la localitat. Davant l'esplanada de l'església, un grup de monitors mostrava i feia cansar gent de totes les edats amb una demostració d'spinning.

La mostra es completà amb diferents punts de venda d'artesania típica mallorquina o un mercadet pagès al carrer del Molinar. També destacaren les diverses exposicions i mostres de pintura, escultura, brodats, decoració o ceràmiques que estaven muntades en diferents edificis del nucli urbà de Montuïri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris