nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Bunyols i mistela per honorar la patrona de la Vila, Santa Bàrbara

La localitat realitzà ahir la diada amb una missa i ball a la plaça

La Vila celebrà ahir la festivitat de la seva patrona, Santa Bàrbara, amb bunyols, mistela i ball popular a la plaça Major, en un acte que organitzà la Parròquia de Santa Bàrbara amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La diada començà devers les 10 del matí amb la trobada de les bunyoleres al local parroquial per començar a elaborar els tradicionals bunyols que després es menjaren a la tarda. Mig centenar de madones prepararen la pasta i fregiren aquestes postres per a tots els vilafranquers. Després d'haver-los fregit, els col·locaren a dins garbells engalanats de mata. El to lúdic i el bon ambient festiu fou la tònica principal de la jornada del matí.

Ja a les 19 hores de l'horabaixa, els vilafranquers ompliren la Parròquia de Santa Bàrbara per honorar, en missa, la patrona de la localitat. Hi tengué lloc el tradicional ball de l'oferta a càrrec de l'agrupació local Aires Vilafranquins. Una vegada acabat l'ofici, els assistents es dirigiren cap a la plaça Major a la tradicional bunyolada regada amb mistela. Tot seguit, a la mateixa plaça tingué lloc una ballada popular a càrrec del grup local Aires Vilafranquins i Sarau Alcudienc.

Les festes de Santa Bàrbara, però, no acaben aquí. Estan prevists tot un seguit d'actes durant tota la setmana, com ara el III Certamen de Cançó de Vilafranca, que es du a terme al Teatre Municipal, durant avui i demà. Per al dijous hi haurà un taller de televisió al Casal de Cultura, una sessió de partides simultànies d'escacs al local de cultura de Sa Nostra amb la participació del campió de les Balears, Pere Mascaró; i una conferència sota el títol «Catalans i mallorquins a les guerres de la Mediterrània Occidental», a càrrec d'Oriol Junqueres, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i una actuació de bertsolaris bascos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris