algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Homenatge emotiu als republicans que moriren durant la repressió franquista

El col·lectiu per a la Recuperació de la Memòria Històrica organitzà aquest acte

86128

El senzill acte serví per recordar les víctimes i per col·locar una placa en el seu honor.

El poble d'Alaró visqué ahir un dia molt especial que serví per recordar totes aquelles víctimes republicanes que moriren en mans del franquistes pel simple fet de defensar els seus ideals democràtics.

El senzill acte, que es realitzà ahir migidia al cementiri municipal, on es destapà una placa en record de les víctimes, fou organitzat pel col·lectiu d'Alaró per a la Recuperació de la Memòria Històrica i es tenyí d'emoció. L'escriptor i col·laborador del Grup Serra, Llorenç Capellà, no pogué assistir a l'acte per llegir un parlament, així com estava previst.

Aquesta és la primera vegada que els alaroners recorden les seves víctimes republicanes. En aquest sentit, l'historiador David Ginard, que participà en l'acte, assenyalà que «no ha estat fins als segle XXI que s'han prodigat els actes en record de les víctimes republicanes i això ha estat una injustícia monumental; aquesta reivindicació era necessària i la desídia de les institucions ha fet molt de mal al coneixement de la història i la salut democràtica».

Entre els presents destacà la presència de polítics com Joan Lladó (ERC), la socialista Aina Rado i Antoni Alorda (PSM,) a més del batle socialista Miquel Deyà, els edils de l'equip de govern i els regidors del PSM, Josep Gomila i Mateu Marcus. Entre els presents, també destacà la presència de tres antics socialistes que d'una manera o altra visqueren de molt a prop la repressió franquista: Mateu Gelabert Homar, Miquel Campins Rosselló i Gabriel Joan i Mas. Després, Fanny Marí cantà algunes peces musicals, mentre es feia una ofrena floral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris