nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

L'Ib-Salut invertirà 67,4 milions d'euros en infraestructures el 2006

Les principals inversions es faran per reformar i construir centres de salut

La Conselleria de Salut té previst un pressupost de 67,4 milions d'euros per realitzar inversions en el Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut).

Les inversions estan previstes per a la construcció, reforma i ampliació de centres de salut; per a la construcció de nous hospitals; per millorar i ampliar dispositius d'Atenció Especialitzada i finançar actuacions en les diferents reposicions i manteniment de les gerències i fundacions.

Per illes, l'àrea de Mallorca acull el major pressupost, amb 37,3 milions d'euros, seguida de Menorca amb 19,1 milions, mentre que l'àrea d'Eivissa i Formentera disposarà d'11 milions d'euros.

A Mallorca les inversions es dividiran en quatre apartats: Atenció Especialitzada, nous centres i reformes en Atenció Primària, reposicions i manteniment de gerències i la Fundació Cimera.

Pel que fa a l'Atenció Especialitzada, s'hi invertiran 27,4 milions d'euros i es destinaran a finalitzar les obres de l'Hospital d'Inca i a l'inici del nou Son Dureta.

En Atenció Primària, la inversió prevista és de 4 milions d'euros, que es desglossaran en la construcció dels nous centres de Sant Agustí, Felanitx, Bendinat, Aragó, Can Pastilla, Palmanova, Porto Cristo, Rafal Nou, Andratx, Son Roca, Santanyí, Badía Gran, Son Amonda, Son Servera, Secar de la Real, Valldemossa, Ariany, Fornalutx i Maria de la Salut; i en la reforma i ampliació dels centres de salut i unitats bàsiques de Son Gotleu, Escola Graduada, Can Picafort, Camp Redó, Pere Garau, Caimari i Alaró.

Les reposicions i el manteniment de les gerències, com Son Dureta o el 061, tenen un pressupost de 2,2 milions d'euros, que es destinaran, entre d'altres, a la compra d'un nou TAC per a Son Dureta, ampliació de consultes, climatització i manteniment de centres, a més de per a una nova centraleta del 061. Per a la Fundació Cimera s'han destinat 3,6 milions d'euros.

Les inversions a Menorca seran de 19,1 milions d'euros, que entre altres es destinaran a la finalització del nou hospital i als centres d'especialitats de Canal Salat, mentre que l'àrea de salut d'Eivissa i Formentera disposarà d'11 milions d'euros que es destinaran, entre altres, a l'hospital de Formentera.

Les fundacions i empreses públiques no tenen especificada una partida d'inversions, ja que dependrà dels contractes de gestió que es firmin amb els serveis centrals per a l'any 2006. De tota manera, Gesma té previstes reformes per adaptar els centres al pla sociosanitari: finalitzar les obres del Joan March, execució de la reforma de la primera planta de l'Hospital General i prioritzar millores en salut mental.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris