algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les millores en educació són el principal repte per a l'Euroregió

El CRE recomana més implicació activa de les admnistracions

La competivitat exterior de l'Euroregió està fortament lligada a la «formació de capital humà com a element associat a l'augment de la productivitat laboral», segons un estudi publicat recentment pel Centre de Recerca Econòmica (CRE) de la UIB i Sa Nostra.

L'anàlisi fet pel CRE remarca, a més, altres reptes que les Balears comparteixen amb els seus socis de Catalunya, Aragó, Midi-Pyrénées i Llenguadoc-Rosselló.

L'estudi observa la necessitat de «desenvolupar i mantenir un alt nivell d'innovació reflectit en un augment dels recursos destinats a les partides d'I+D; i en un intent de facilitar l'intercanvi de coneixements entre les unitats científiques (universitats i parcs tecnològics) i les unitats de producció (indústries i empreses), a més d'evitar la decadència de sectors industrials amenaçats».

Segons el CRE, els territoris de l'Euroregió requereixen de «la dotació de capital materialitzada sobretot en els sectors energètics, de les comunicacions i del transport amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat dels factors i dels fluxes d'intercanvi, assegurar la connectivitat internacional i obrir-se a la Mediterrània».

També s'haurien de combatre «els factors limitants de caràcter territorial, com ara l'aïllament de zones muntanyoses i/o d'escassa població; la decadència de cascs i espais urbans; i els costs derivats de la insularitat, encara que, sota la concepció euromediterrània, la mar hauria de deixar de ser una barrera i convertir-se en un factor de 'contigüitat territorial' entre ambdues riberes».

Finalment, el CRE assenyala que s'hauria de donar «impuls a la participació activa entre els organismes civils i les administracions locals i supralocals». L'estudi acaba constatant de més anàlisis per conèixer els factors que reflecteixin els beneficis de les regions involucrades en la dinàmica integradora de l'Euroregió mediterrània.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris