nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

El PSM tanca amb dos aspirants el primer tram d'elecció de candidats

Ara s'obre un període de consultes del qual podrien sortir nous noms

El PSM ha tancat aquesta setmana el primer tram del procés d'elecció de candidats amb dos noms sobre la taula, el del batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí, i el del militant nacionalista de Palma, Jaume Bonet. Ara, el partit obre un nou tram de consultes del qual podrien sortir nous aspirants, i no serà fins a principis del proper any que els militants hauran de triar, en un Consell de Direcció Política, qui serà el cap visible de la seva formació a les autonòmiques de 2007.

En el darrer Consell de Direcció Política del PSM -màxim organ de direcció entre congressos-, el partit optà per presentar-se en solitari a les properes eleccions autonòmiques i dissenyà el procés de designació de candidats. Segons la proposta acordada, la Comissió Permanent -el nucli dur de l'executiva- seria l'encarregada de rebre les propostes dels aspirants a candidats durant el mes de novembre i, ja al desembre, aquesta comissió hauria d'iniciar sondejos amb la resta de l'executiva, els responsables de les agrupacions locals i els batles, per recollir noves propostes. Un pic recollides, tant de perfils de possibles candidats com de noms concrets, s'obrirà un nou tram al gener per valorar-les i trametre-les a l'executiva, que les debatrà. Serà a partir d'aquest debat que la direcció haurà de fer una proposta concreta amb un o més possibles candidats al Consell de Direcció Política, que té la darrera paraula.

Així les coses, la primera fase del procés es tanca amb dues propostes, la del batle de Santa Eugènia, Mateu Crespí, i la del militant de Palma, Jaume Bonet. La primera tendria el suport garantit d'una part important del partit, la dels anteriorment anomenats «renovadors», que perderen el darrer congrés però que ocupen càrrecs en la direcció. La segona tendria un suport incert. Amb tot, no es descarta que sorgeixin més propostes abans que es tanqui el procés.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris