nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La neu és la destinació principal de la població balear durant el pont

Les agències augmentaran les vendes prop d'un 5% aquestes dates

El fred d'aquestes darreres setmanes ha propiciat l'obertura de les estacions d'esquí i això ha incrementat la venda de viatges a la neu, una de les destinacions principals de la població balear per aquest pont de la Constitució.

El president de l'Associació d'Agències de Viatges (Aviba), Jaume Bauzà, assegurà que esperen complir les expectatives augmentant les vendes per aquestes dates devers un 5 per cent en relació al mateix període de l'any anterior.

Destinacions ja clàssiques com París, França en general, Portugal o Itàlia, continuen entre les preferències dels balears que aprofiten aquests dies per sortir de les Illes. Bauzà considerà que l'oferta de les agències és «àmplia i diversa» i que això propicia les «escapades» en ponts com el dels pròxims dies. Els viatges d'esquí han arrelat en el mercat illenc i aquest esport atreu moltes persones de totes les edats, no només a destinacions d'Espanya, sinó també a altres països d'Europa o fins i tot al Canadà i Estats Units.

Segons el president d'Aviba, les agències de viatges estan venent sense fer grans ofertes. Allà on els preus han patit una major davallada ha estat en aquelles destinacions que han sofert algun problema bé sigui meteorològic o bé de terrorisme, com Mèxic o Jordània. «Les ofertes són una manera de recuperar quota de mercat en aquestes zones», afirmà. Tot i així, les agències de les Balears no han notat un descens important per aquests països.

Per altra banda, el responsable de l'associació creu que hi ha una tendència cada cop més gran a viatjar per part de la població balear gràcies a una conjuntura econòmica positiva i a l'interès per conèixer altres cultures. Tanmateix, l'increment en les vendes de viatges ve molt condicionat per les connexions directes amb les Illes i considera que els majoristes estan responent a l'augment de la demanda.

Les festes de Nadal queden encara «massa lluny» per poder disposar d'unes pevisions acurades. Les agències de viatges esperen que sobretot per Cap d'Any siguin uns dies favorable per a les vendes i incrementar també els percentages respecte de l'any passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris