muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Na Burguesa: Cort oblida la seva muntanya

El PSM en denuncia la degradació i insta l'Ajuntament a fer passes amb el Govern per protegir-la

Na Burguesa és la muntanya oblidada. Lluny de ser un lloc emblemàtic del municipi de Palma i un mirador privilegiat sobre la seva badia, l'indret s'ha convertit en un autèntic femer. Una àmplia estesa de botelles de vidre, pots de plàstic, taules rompudes, sabates o llaunes degraden el paisatge, fan insostenible l'entorn i enterboleixen la visió que s'ofereix al visitant des del mirador del Cor de Jesús.

El grup municipal del PSM ha denunciat en repetides ocasions l'estat d'abandó d'aquest indret. Ara, els nacionalistes insten l'Ajuntament a fer passes amb el Govern, a través de la Conselleria de Medi Ambient, per protegir na Burguesa. La intenció és que s'inclogui aquesta petita serralada que s'estén cap a Ponent entre els municipis de Palma, Calvià i Puigpunyent dins el Pla d'Ordenació de Recursos de la serra de Tramuntana (PORN) i, d'aquesta manera, preservar els valors ambientals de tots aquells espais d'elevat valor ecològic.

Per la regidora del PSM a Cort, Maria Costa, la muntanya de na Burguesa «és un exemple més de la Palma oblidada i desatesa de Catalina Cirer. Fa més de dotze anys que els nacionalistes desenvolupam una intensa campanya en defensa d'aquest espai natural, no tan sols com a pulmó verd per a la ciutat, sinó també com a indret ric pel que fa a la vegetació i a la fauna que s'hi arreplega». De fet, el 1994 el Parlament de les Illes aprovà per unanimitat una proposició no de llei del PSM que instava el Govern a declarar na Burguesa parc natural.

El coll de sa Creu i el mirador del Cor de Jesús a Gènova són els dos accessos més freqüentats pels excursionistes. Aquest darrer, emperò, presenta un preocupant estat d'abandó. El fems s'acumula al voltant d'aquest indret, molt visitat pels turistes que volen obtenir una àmplia i interessant panoràmica del conjunt de la badia.

La serra de na Burguesa és una alineació muntanyosa que s'estén des de Son Falconer (Calvià) fins a Son Vida (Palma). Es tracta d'un espai natural compartit per tres municipis amb una important vegetació de garriga i pinar que té un gran valor natural i de funcionalitat ecològica, molt especialment a tota la zona metropolitana de Palma.

La regidora nacionalista, Maria Costa, explica que la Conselleria de Medi Ambient «està desvirtuant la legislació mediambiental. Inventa, mitjançant la Leco (Llei de conservació d'espais de rellevància ambiental), noves figures de protecció sense justificar-les ni caracteritzar-les. És el cas del paratge natural. Des del PSM demanam a Jaume Font que actuï amb rigor i lleialtat a la protecció dels ecosistemes naturals i que abandoni d'una vegada les falsedats i demagògies del PP a la passada legislatura».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris