algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Oposició i plataforma dubten que la Sala apliqui el catàleg de camins

El pacte anuncià per sorpresa que farà complir el polèmic inventari

Els partits de l'oposició (PSOE i PSM) i la Plataforma pro Camins Públics, que fins ara havien exigit l'equip de govern (PP-AIPC) que fes complir el catàleg de camins i camades públiques de Manacor, veuen amb «recel i escepticisme» l'anunci fet dimarts passat per part de l'equip de govern quan comunicà la seva decisió d'aplicar el citat inventari. Un document en què, entre moltes altres vies, hi figura el polèmic camí des Fangar.

La portaveu del PSM, Margalida Capó, mostrà la seva sorpresa pel fet que el pacte anunciï ara que farà complir el catàleg. Malgrat celebrar-ho, declarà que «crec que la situació els estava desgastant i no sabien com n'havien de sortir. Crec que només fou una manera de parlar». Per la portaveu nacionalista, el fet que el pacte anunciàs que havia demanat als serveis jurídics municipals el procediment a seguir per fer complir el catàleg, demostra que «en dos anys i mig no havien fet res. Si haguessin fet alguna cosa ja haurien de saber com actuar». «Esperam que no sigui una manera d'entretenir», apuntà Capó, qui malgrat tot presentarà en el proper ple la moció sol·licitant l'aplicació del catàleg que, per manca de temps, no es pogué debatre en la passada sessió.

Per la seva banda, Júlia Roman (PSOE) titllà la notícia de «sorprenent i poc lògica». Roman digué que l'equip de govern «ha fet una sortida fora de to» perquè el catàleg havia estat aprovat el 2001 per unanimitat del ple de la Sala i «qualsevol acord de ple de l'Ajuntament s'ha de complir, no necessita de cap anunci per dir que es posarà en marxa». «Creim que han volgut prioritzar l'interès d'un particular (el propietari des Fangar) per damunt els generals», apuntà Roman. Sobre si creu que el pacte farà complir el catàleg, la portaveu socialista es limità a contestar: «Abans de l'estiu es varen comprometre a obrir els camins de les cales verges i encara estan tancats».

En la mateixa línia, des de la Plataforma pro Camins Públics, Sebastià Gayà opinà que «no volem desconfiar, encara que no han complert res mai. Està per veure com acabarà».

Gayà digué que, de moment, aturaran el contenciós que volien posar contra l'Ajuntament per no fer complir el catàleg de camins, però que es mantindran a l'aguait i, «si no compleixen la seva paraula, el tornarem a posar en marxa». Des de la Plataforma tenen clar el que s'ha de fer per obrir un camí inclòs en el catàleg: «Basta amb un acord de ple».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris