nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Els altres trànsfugues de la Part Forana marquen la gestió dels seus expartits

Els edils Francesc Garí a ses Salines i Montse Pérez a Felanitx abandonaren el PP


El de Joan Thomàs a l'Ajuntament de Calvià, no ha estat l'únic cas de transfuguisme aquesta legislatura. Abans que l'exregidor d'UM calvianer, hi va haver dos casos més, ambdós de regidors que aconseguiren la seva acta sota les sigles del PP: Francesc Garí (ses Salines) i Montse Pérez (Felanitx).

El primer a abandonar el seu partit i instal·lar-se en el grup mixt (una denominació inexistent a efectes administratius i legals) fou Francesc Garí a l'Ajuntament de ses Salines.

Tot succeí a finals de 2003. L'equip de govern format aleshores únicament per PP i UM, convocà un ple per aprovar els pressuposts de 2004. Francesc Garí votà en contra dels comptes argumentant que el comitè local del PP, presidit aquells dies per Bartomeu Galmés, les rebutjava. Garí defensà en tot moment que ell no va trair el seu partit perquè s'havia limitat a fer precisament el que dictà el comitè local: no aprovar el pressupost. Galmés li donà suport i després de molts de dies de polèmica Garí passà a l'oposició. Poc després la cúpula popular va dissoldre el comitè local i anomenà una gestora. Garí, Galmés i un bon grapat de militants del PP marxaren i crearen un nou partit polític.

Tot l'enrenou marcà la gestió del PP a ses Salines ja que va haver de fer moltes concessions perquè el partit independent Sud Unificat entràs a l'equip de govern i no perdre la majoria absoluta.

El cas de la trànsfuga Montse Pérez va sorprendre tothom. Fou l'estiu de 2004. Pérez i el també regidor del PP, Gabriel Tauler, anunciaren que abandonaven el PP per «discrepàncies amb totes les decisions de l'equip de govern» i pel «tracte prepotent amb els seus regidors» de la batlessa de Felanitx, Catalina Soler.

Als pocs dies d'anunciar que abandonaven el partit i l'equip de govern, Gabriel Tauler deixà clar que lliuraria l'acte de regidor al partit. Després, però, canvià d'opinió i es reincorporà a l'equip de govern del PP, on continua a hores d'ara.

Montse Pérez, però, es mantingué i continua a l'oposició, des d'on marca la gestió del PP, que perderen la majoria absoluta. Els darrers casos paralitzats per l'oposició en bloc han estat el nou centre de salut i l'aprovació de les taxes municipals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris