algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

El poble assisteix amb orgull a l'acte d'inauguració del teatre Es Quarter

Els petrers ompliren de gom a gom el modern espai per a les arts escèniques

El poble de Petra tragué ahir les seves millors gales per inaugurar el modern teatre municipal Es Quarter, ubicat a l'antic quarter de la Guàrdia Civil. Catorze anys han hagut d'esperar els petrers per veure realitzat aquest centre polivalent, que ha de reactivar i acollir el món cultural i de les arts locals.

El batle Joan Font destapà la placa commemorativa de l'esdeveniment d'obertura del nou teatre amb el regidor de Cultura, Tomeu Gual, i davant la presència dels consellers del Consell de Mallorca Miquel Riera, Dolça Mulet i Antoni Pasqual. També hi foren presents els batles de Vilafranca, Jaume Sansó, el de Sant Joan, Joan Matas, i el de Santa Eugènia, Mateu Crespí; a més del portaveu del PSM al Parlament, Pere Sampol.

La Banda de Música de Petra fou l'encarregada d'alçar el teló amb la seva actuació, que donà el toc seriós i institucional a l'acte. Tot seguit, el grup de xeremiers Yartan et Bitra amenitzà l'esdeveniment amb el so de les xeremies i dels tambors, juntament amb una altra actuació del grup local folklòric Puig de Bonany. El grup Cap pela féu acabar la festa.

En el seu parlament, el batle Joan Font afirmà que se sentia «orgullós i satisfet de tenir el teatre que tenim, que ha estat gràcies a un projecte molt ambiciós. Petra vol teatre i cultura i aquí tenim un gran teatre. Estic emocionat perquè hem dut a terme un projecte necessari i desitjat per tothom». Finalment, Font agraí el suport del Consell de Mallorca «independentment del seu color polític».

El nou espai escènic té un aforament de 334 localitats distribuïdes en una sola platea. L'escenari fa 120 metres quadrats i té 12 barres per instal·lar decorats, cortines o telons. La il·luminació està composta per tres línies de focus, dues sobre l'escenari i una altra sobre la platea. Val a dir que totes les parets estan insonoritzades per tal de dotar la sala de l'acústica necessària per gaudir dels bons concerts. A més, l'edifici també té un pati interior que servirà per dur-hi a terme activitats a l'aire lliure i que distribueix les diferents dependències que ja estan en marxa. S'ha de destacar que els propers dies 6 i 8 de desembre grups de cinquanta persones podran visitar l'edifici del teatre Es Quarter.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris